Opleiding Trailrunning Trainer - basis

20 oktober 2019
Trainer en Coach Vorige

De Opleiding TrailRunning Trainer – basis blijft populair en daarom heeft organisator Hardlooptrainers Nederland besloten om een editie in het najaar te houden (nr. 7) en in de winter van 2020 (nr. 8). Voor beide edities geldt, vol is vol.

Data najaar van 2019: 

  • 20 oktober 2019
  • 3 november 2019
  • 16 november 2019, zaterdag (examendag)

Data wintereditie 2020:

  • 19 januari 2020
  • 2 februari 2020
  • 16 februari 2020 (examendag)

Als een trainer het diploma behaalt dan krijg je maar liefst 8 licentiepunten vanuit de Atletiekunie.

Alex Gijsbers is mede-opleider. Als loper heeft hij de laatste jaren alles wel gedaan tot aan een trailrun over de Annapurna-trail aan toe. De laatste jaren was hij ook actief als praktijkbegeleider en opleider voor de Atletiekunie en de Nijmeegse Funrunners voor de opleiding Recreatief Looptrainer.

Volgens Alex Gijsbers is het goed dat er een opleiding is gekomen bovenop de basisopleiding trainer recreanten. "Een specialisatie die vraagt om expertise. Je kunt in den lande wel clinics volgen, maar je hoeft je daarbij niet specifiek iets eigen te maken of te doen. Deze opleiding voldoet daar wel aan. Ik denk dat met name de diversiteit aan oefeningen voor veel van de deelnemers een eye-opener is. Er is veel aandacht voor beweeglijkheid en kracht en dan de vraag hoe je dat in een kwartier tot 20 minuten kunt inpassen in je reguliere training.”

Meer informatie en inschrijven