Trainerscafé: Sport-EHBO en AED

18 mei 2019
Trainer en Coach Vorige

Op zaterdag 18 mei staat er een Trainerscafé ingepland met als thema: Sport-EHBO en AED

Veiligheid is niet altijd het eerste waar je als trainer aan denkt, maar het zal je maar gebeuren dat een van je lopers tijdens jouw training ten val komt…

Gelukkig kun je je hierop voorbereiden! Bij Hardlooptrainers Nederland kun je de cursus Eerste Hulp Bij acute Sport Ongevallen volgen. Deze cursus is inclusief reanimatie en het gebruik van de AED. Wij vinden dat veiligheid een erg belangrijk onderdeel van de training is, welke op de achtergrond gewoon goed op orde moet zijn. En omdat wij als hardlooptrainers met hardlopers te maken hebben, is deze cursus die we aanbieden juist op deze doelgroep toegespitst en behandelen we de meest voorkomende sportblessures.

We behandelen onder andere de volgende onderwerpen: EHBSO verlenen in 4 stappen, Bewusteloosheid met ademhaling, Huidwonden, Brand-/schaafwonden, Kneuzingen, Verstuikingen, Ontwrichtingen, Botbreuken, Licht traumatisch hersenletsel, Onderkoeling, Spierkramp, Spierscheur (zweepslag), Reanimatie & AED.

Op een prachtige locatie centraal in het land bieden we deze volle dag aan, waarna elke deelnemer een certificaat EHBSO van het Rode Kruis ontvangt en een bijbehorend Rode Kruis pasje om aan te kunnen tonen dat je deze dag gevolgd hebt. Hierbij staat ook de aantekening dat je de volwaardige cursus reanimatie & AED hebt gevolgd. Verder krijg je een Mini-gids EHBO sport (56 pagina's) en een factuur welke je samen met je certificaat kunt gebruiken om dit vergoed te krijgen bij je zorgverzekeraar. Tip: bekijk dit voor het einde van het jaar, zodat je je aanvullende verzekering hierop kunt afstemmen.

Hardlooptrainers Nederland wil dat zoveel mogelijk trainers opgeleid zijn en dus weten wat ze moeten doen in geval van nood. Wil je meedoen? Schrijf je hier in.