OldStars Sport opstartcursus (volgens Athletic Skills Model)

15 juli 2021
Trainer en Coach Vorige

Is er op jouw club interesse in OldStars running

De opstartcursus is geschikt voor een ieder die belangstelling heeft om een OldStars-sportvariant (OldStars running) op te gaan starten en/of opgestart is.

Wil je eerst meer informatie over OldStars running en hoe je dit op jouw club kunt integreren? Stuur een mail naar [email protected]

Deze opstartcursus is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel ervan is om trainers en begeleiders handvatten aan te reiken om ouderen (55+) op een verantwoorde wijze ouderen via OldStars sporten in beweging te brengen. Binnen de doelgroep OldStars Sport bestaat verantwoord bewegen uit drie bouwstenen. Die bouwstenen zijn spelvormen, aanbieden van de juiste beweegvormen en de sociale setting waarin dat gebeurt. Dit laatste wordt ook wel sociale activering genoemd.

Welke bijdrage levert deze opstartcursus?

Na deze opstartcursus heb je beter inzicht in wat verantwoord bewegen is bij OldStars Sport. Door beweegvormen en spelvormen aan de training toe te voegen, bereik je dat iedereen met nog meer plezier meedoet aan de oefenvormen, op zijn of haar eigen niveau. De onderdelen worden tijdens deze dag besproken en gedemonstreerd.

Datum

De opstartcursus wordt georganiseerd op: 15 juli, van 9.30-15.30 uur *
*deelnemers in Gooise Meren hebben voorrang bij de inschrijving 

Locatie

Sportvereniging NVC in Naarden
Amersfoortsestraatweg 14, 1411 HC Naarden

Licentiepunten

Licentiehouders ontvangen drie licentiepunten voor deze cursus. 

De cursus wordt aangeboden door ervaren docenten uit de sportwereld, in samenwerking met het ASM (Athletic Skills Model).

Meer informatie en aanmelden