Opleiding Trailrunning trainer

27 januari 2019
Trainer en Coach Vorige

Op zondag 27 januari 2019 vindt de start plaats van de derde editie van de Opleiding TrailRunningTrainer – basis (TRT1). 

De opleiding

Vóór 2018 was er geen formele opleiding trailrunningtrainer beschikbaar. Het gevolg is dat veel hardlooptrainers het erbij pakken zonder na te denken over de risico’s. Het lopen op de baan of weg is fundamenteel anders dan het lopen op diverse ondergronden in de heuvels of de bergen. Veiligheid speelt een nog grotere rol bij trails en hoe bereid je je lopers op gedegen wijze voor op deze uitdagende omstandigheden?

Reden voor Hardlooptrainers Nederland om een specifieke opleiding te ontwikkelen voor reeds gediplomeerde looptrainers niveau 3 die hun lopers willen voorbereiden op een trailrun in Nederland. De aspecten die onder andere aan de orde komen zijn: veiligheid, kracht, klimmen, dalen, voetplaatsing, bochtentechniek, coördinatie, lef, angst, blessurepreventie, voeding, materiaalkennis en veel didactiek. En hoe ontwerp je nou een training die toewerkt naar een einddoel? En welke specifieke (kracht-)oefeningen dragen bij aan jouw doelen als trainer? En hoe breng ik die over op een gevarieerde doelgroep? Dit en meer wordt behandeld en maak je je gedurende de opleiding samen met andere trainers eigen. 

Meer informatie en inschrijven