Tweedaagse OldStars Sport trainerscursus

14 september 2021
Trainer en Coach Vorige

Graag nodigen we je namens het Nationaal Ouderenfonds en Athletic Skills Model (ASM) uit deel te nemen aan de trainerscursus tot ASM-OldStars instructeur. Deze trainerscursus is met name geschikt voor iedereen die als trainer/begeleider actief is of wil worden, binnen een OldStars sportvariant (OldStars running).  Na het succes van de OldStars opstartcursus wordt nu een vervolg gegeven via deze trainerscursus tot ASM-OldStars instructeur/ trainer. Uit onderzoek blijkt dat veel trainers en begeleiders de wens hebben om in een training van OldStars Sport te kunnen differentiëren aan de hand van het ASM.

Wil je eerst meer informatie over OldStars running en hoe je dit op jouw club kunt integreren? Stuur een mail naar [email protected]

Voorwaarden voor deelname

Om deel te nemen aan de trainerscursus heb je een vooropleiding nodig. Het ASM-OldStars instructeurschap is ontwikkeld voor iedereen die in het bezit is van een onderwijsbevoegdheid, diploma fysiotherapie en/of het diploma trainer/coach in een tak van sport dan wel bevoegd is in zijn of haar sport training te geven (voor looptrainers is dit het diploma Basis Looptrainer 3). De opleiding is complementair aan reeds aanwezige kennis en kunde van de kandidaat in sport en bewegen. De deelnemer heeft minimaal twee jaar trainerservaring  (methodisch en didactisch). Daarnaast is het noodzakelijk dat de deelnemer geschoold is of zich op korte termijn laat scholen door het doen van een EHBO / AED cursus.

Datum

De trainerscursus bestaat uit twee dagen en wordt gehouden op 14 en 28 september van 9.30-15.30 uur

Locatie

Topsportcentrum Almere, Pierre de Coubertinplein 4, 1362 LB Almere

Licentiepunten

Licentiehouders ontvangen zes licentiepunten voor deze cursus. 

Meer informatie en aanmelden