Nieuwe Vereniging of Loopgroep

De voordelen voor een club of loopgroep om je bij ons aan te sluiten?

Als contactpersoon van een loopgroep vervul je in veel gevallen diverse functies. Naast trainer ben je vaak oprichter, bestuurder, webmaster en contactpersoon.

Voor (recreatieve) loopgroepen hebben we het Dutch Runners lidmaatschap ontwikkeld. Dit lidmaatschap biedt de loopgroep met verschillende producten en dienstverlening een ondersteuningspakket. Hierdoor kan je van de aanwezige kennis en kunde van de Atletiekunie profiteren, waardoor hopelijk het nodige werk uit jouw handen genomen wordt. Daarnaast krijgen de leden uit de loopgroep het Dutch Runners lidmaatschap. 

De voordelen op een rij

 • Ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering
  Alle leden uit de loopgroep (inclusief trainers) vallen onder onze collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering 
 • Korting op opleidingen en bijscholingen
  Als loopgroep aangesloten bij de Atletiekunie kunnen trainers voor de speciale ledenprijs deelnemen aan opleidingen, congressen, bijscholingen en ontmoetingsdagen (Looptrainersdag). Bovendien krijgt de loopgroep eenmalig een aantrekkelijk opleidingsaanbod. Afhankelijk van het ledenaantal kan de korting oplopen tot 100%.
 • Ondersteuning Loopgroepen
  Voor een groot aantal onderwerpen kunnen we ondersteuning leveren aan aangesloten loopgroepen. Er is veel expertise en kennis beschikbaar onder andere via het Loopgroepen Service Punt. Ondersteuning kan bijvoorbeeld geboden worden op het gebied van het oprichten van een loopgroep, beleidsplannen, accommodatiezaken, vrijwilligersbeleid, etc.
 • Regionaal loopsport overleg
  Eénmaal per jaar nodigen we aangesloten loopgroepen uit voor een regionaal overleg.
 • Aantrekkelijke instapkorting
  In de eerste jaar ontvangt de loopgroep een korting van 25% procent op de contributie. In het tweede jaar ontvangt de loopgroep 15% korting.
 • Online administratiemodule
  Via Dutchrunners.nl beschikt de loopgroep over mogelijkheden om eenvoudig een ledenoverzicht samen te stellen. Daarnaast kunnen leden aangemeld / afgemeld worden.
 • Korting op de aanschaf van een Automatische Externe Defibrilator (AED)
 • Organisatie van trimlopen onder auspicien van de Atletiekunie (geen officiele wedstrijden mogelijk, zoals NK's)
 • Openen van Start to Run locaties
 • Welkomstpakket: De contactpersoon van de loopgroep ontvangt de brochure ‘Gezond en Veilig lopen’ en de brochure 'Hoe organiseer ik mijn loopgroep' 
   

Jouw club aansluiten? Bel met één van onze accountmanagers

Jouw loopgroep aansluiten? Bel met Sandra de Jonge, projectmedewerker loopsport