Scholen

Wij hebben allerlei projecten en praktische documenten voor kinderen en het onderwijs. Hieronder is een opsomming te zien:

Athletics Movements
Dit is een project voor het basisonderwijs waarbij het verbeteren van motorische ontwikkeling voorop staat. Uitgangspunt is lopen, springen en werpen. Met Athletics Movements wordt een brug tussen onderwijs, BSO en sportvereniging gebouwd.

Athletics Challenge & Athletics Cross
Deze projecten geven een kant en klare invulling voor de jaarlijkse sportdag in het onderwijs. Ze omvatten complete programma's in zorgvuldig samengestelde pakketten.

Lessenmap

De Lessenmap is een fysieke map boordevol tips, handleidingen en stappenplannen geschikt voor scholen, maar ook zeker voor trainers. Deze map is ontwikkeld om de samenwerking tussen atletiekverenigingen met scholen te vergroten, vanuit de gedachte om meer jongeren te laten bewegen.

Olympic Moves
Grootste jaarlijkse schoolsportcompetitie voor en door scholen en leerlingen. Jongeren dagen elkaar eerst regionaal en vervolgens nationaal uit om het nationale kampioenschap voor scholen.

Sport@school
Een lespakket voor de leerkracht van de groepen 5 t/m 8. De atletiekvereniging kan de samenwerking met scholen aangaan in deze tool door het geven van de atletieklessen.

IRun2Bfit
IRun2BFit maakt jongeren van het voortgezet onderwijs bewust van het effect van bewegen en een gezonde leefstijl op hun gezondheid en fitheid, en laat hen dit op een plezierige manier in de praktijk ervaren.

Olympic Heroes 2.0
Niet het verbeteren van atletiek technische vaardigheden staat tijdens deze Olympic Heroes 2.0 atletiek module centraal, maar het beleven van de essentie van atletiek! Het gaat daarbij steeds om sneller, hoger of verder. Om de meeste punten te verzamelen op de verschillende onderdelen moet je goed samenwerken, tactisch slimme keuzes maken en soms een portie geluk hebben.