Athletics Challenge

Scholierenatletiekdag AV Haarlemmermeer 2016

Athletics Challenge is een atletiektoernooi dat basisscholen en scholen van het voortgezet onderwijs kunnen inzetten. Dit toernooi is in de vorm van een meerkamp en bevat uitdagende onderdelen voor de kinderen. De essentie van atletiek komt terug in het toernooi, want alle onderdelen gaan over hoger, verder en sneller; hoger springen, verder werpen en sneller lopen.

Meerkamp

De meerkamp duurt ongeveer drie uur waarbij elke klas opgedeeld wordt in vier teams. Elke klas heeft zijn eigen poule, dus strijden de leerlingen tegen klasgenoten van hun eigen leeftijd en eigen niveau. Hierdoor is de beleving voor de kinderen het grootst. Het toernooi bestaat uit zes onderdelen: drie teamonderdelen en drie individuele onderdelen. Daarnaast bevatten de onderdelen eenvoudige meettaken en zo min mogelijk regels, waardoor het voor leerkrachten én leerlingen makkelijk toepasbaar is. De leerlingen hebben meerdere pogingen per onderdeel en weinig wachttijd zodat ze lekker veel in beweging blijven.

Toolkit

Om de organisatie van dit toernooi zo gemakkelijk mogelijk te maken, zijn er verschillende kant-en-klare tools ontwikkeld die ingezet kunnen worden:

  • Een tijdschema
  • Een complete materiaallijst
  • Instructiekaarten voor alle oefeningen
  • Mogelijkheid om online scores te verwerken
  • Een eigen, gepersonaliseerd diploma voor de leerlingen

  Geïnteresseerd?

  Interesse in Athletics Challenge en nieuwsgierig naar hoe je ons programma kan inzetten? Ga dan naar www.atletiekservice.nl en ga naar ‘Atletiek en School’. Daar vind je meer informatie!