Athletics Movements

Atletiek mag als één van de moedersporten en bestaande uit verschillende basisvaardigheden voor bewegen, natuurlijk niet ontbreken op basisscholen. Goed leren bewegen begint immers op de basisschool. Daarbij vormt atletiek een meerwaarde voor alle bestaande sporten op de lange termijn, zowel in het beter leren te bewegen als het ervaren van sportplezier.

 

Van meer bewegen naar beter bewegen

Ons programma Athletics Movements is specifiek ontwikkeld voor basisschooljeugd van 6 tot 12 jaar en is gericht op beter bewegen. Wij leveren met Athletics Movements een bijdrage aan de motorische ontwikkeling van kinderen. Het is een kant-en-klaar lesprogramma dat 18 weken duurt. Het bevat diverse fun-elementen en daarnaast werkt met programma met lesdoelstellingen aan de hand van de volgende basisvaardigheden:

 
  • Springen
  • Werpen/vangen
  • Lopen
 

 

Unieke verhaallijn

 

 

Niet alleen het beter leren bewegen maakt het programma bijzonder. De kinderen worden namelijk aan de hand van een spannende verhaallijn, waarin ze een schat moeten vinden en de cijfercode moeten kraken in een bijgeleverd spellenboek, meegenomen in de wondere wereld van het eiland Atletica

18 weeks programma

Athletics Movements is een volledig georganiseerd programma en geeft concrete invulling aan de gymlessen op basisscholen voor een periode van 6 weken. Vervolgens kunnen kinderen zich opgeven voor de 6 naschoolse lessen, waarna ze 6 proeflessen bij de lokale atletiekvereniging kunnen volgen. Lidmaatschap van die atletiekvereniging zou tenslotte een ultieme beloning zijn.

Geïnteresseerd?

Interesse in Athletics Movements en nieuwsgierig naar hoe ons programma een waardevolle aanvulling kan zijn binnen jouw bestaande sportaanbod? Neem dan voor meer informatie contact op via info@athleticsmovements.nl of bel met Jeroen Straathof.