Paralympische Suppliers

Otto Bock

De Atletiekunie heeft een partnerovereenkomst met Otto Bock. Otto Bock is een toonaangevend bedrijf op het gebied van orthopedische producten, en onder meer leverancier van protheses voor gehandicapte atleten. Otto Bock is ‘official supplier van het Dutch Parathletics Team' noemen.

De suppliersovereenkomst is een samenwerking tussen Otto Bock, Frank by Frank Jol en de Atletiekunie. Een unieke combinatie die garant staat voor sportprotheses van topkwaliteit. Met Otto Bock als leverancier van hoogwaardige materialen en Frank Jol als specialist in het ontwikkelen van sport-, vrijetijds- en hoogactiviteitsprotheses.

Guido Bonsen, bondscoach Dutch Parathletics Team is verheugd met de combinatie van deze suppliers: "Met behulp van dit materiaal kunnen we ons verder verbeteren. Het geeft de topatleten de kans de aansluiting met de wereldtop te maken of te behouden."

 

Frank by Frank Jol

Frank by Frank Jol is de komende vier jaar official supplier van het Dutch Parathletics Team. Daarmee zet de Atletiekunie in op een verdere professionalisering in aanloop naar de Olympische Spelen van 2016 in Rio. Frank by Frank Jol is onderdeel van Frank Jol Orthopedische Dienstverlening.

De suppliersovereenkomst is een samenwerking tussen Frank by Frank Jol, Otto Bock en de Atletiekunie. Een unieke combinatie die garant staat voor sportprotheses van topkwaliteit. Met Otto Bock als leverancier van hoogwaardige materialen en Frank Jol als specialist in het ontwikkelen van sport-, vrijetijds- en hoogactiviteitsprotheses.

Hoogst haalbare niveau

Nu al voorziet Frank Jol tachtig procent van de olympische selectie van sportprotheses. 'Wat twaalf jaar geleden als hobby begon, is uitgegroeid tot een belangrijke tak binnen ons bedrijf,' zegt Frank Jol. 'Met Frank by Frank Jol onderscheiden wij ons in de ontwikkeling, bouw en afstelling van innovatieve protheses. Dit vak kies je niet, het heeft mij gekozen. Het is mijn missie om mensen met een handicap te helpen om zo hoog mogelijk te presteren.'

Tijdens de trainingen van de paralympische selectie op Sportcentrum Papendal is Frank Jol minimaal een dag per maand persoonlijk aanwezig. 'Ik ben daar om de techniek te verbeteren tot het hoogst haalbare niveau.' Frank Jol beschikt over een uitgebreid netwerk dat aangewend wordt om een zo goed mogelijk product neer te zetten. De samenwerking met Otto Bock zal daaraan absoluut een positieve bijdrage leveren.