Verenigingsactie

Atletiekverenigingen in Nederland krijgen de mogelijkheid om als eerste kaarten te bestellen voor de EK Atletiek 2016. Tijdens de groepsactie voor verenigingen kunnen groepen vanaf 25 personen nu al hun plaats in het Olympisch Stadion reserveren. De verenigingen zijn de belangrijkste pijlers van de Nederlandse atletiek. Om leden van atletiekverenigingen de kans te bieden in groten getale aanwezig te zijn bij dit unieke sportevenement, krijgen zij als eerste de kans om kaarten te bestellen voor de EK. Voor niet-leden begint de verkoop van losse kaarten pas in december.

Verenigingsactie

Speciaal voor atletiekverenigingen geldt deze zomer een verenigingsactie. Atletiekliefhebbers die bij een vereniging zijn aangesloten kunnen gezamenlijk dagkaarten, sessiekaarten en passe-partouts voor de EK bestellen. Verenigingsleden die samen tickets bestellen, zijn er bovendien van verzekerd dat ze in het stadion bij elkaar komen te zitten. Kaarten kunnen tijdens de verenigingsactie online worden besteld in de ticketshop. Hier kan een keuze gemaakt worden uit de verschillende dagen, het vak van voorkeur en het aantal kaarten. Om gebruik te maken van de verenigingsactie geldt een minimale bestelling van 25 per kaartsoort.

Om kaarten te kunnen bestellen moet het verenigingsnummer worden ingevuld. Deze code staat vermeld op de Atletiekunie ledenpas, achter de verenigingsnaam. De verenigingsactie loopt van 11 mei tot 1 oktober. Bij de indeling van de vakken geldt dat wie vroeg bestelt, de eerste keuze heeft. Vanaf september 2015 kan iedereen passe-partouts voor de EK kopen. In december start de vrije verkoop van dagkaarten en in het voorjaar van 2016 zijn sessiekaarten los verkrijgbaar.

Prijzen

Passe-partout
Weekpas - 5 dagen   onoverdekt   € 150,-
Weekpas - 5 dagen   overdekt:   € 280,-

Dagkaarten
Woensdag 6 juli 2016   € 20, -
Donderdag 7 juli 2016   € 35, -
Vrijdag 8 juli 2016   € 35, -
Zaterdag 9 juli 2016   € 40, -
Zondag 10 juli 2016   € 30, -

Sessiekaarten
Woensdag 6 juli ochtend € 10,- avond   € 15,-
Donderdag 7 juli ochtend € 10,- avond   € 30,-
Vrijdag 8 juli ochtend   € 10,-  avond   € 30,-
Zaterdag 9 juli ochtend  € 15,- avond   € 30,-
Zondag 10 juli avond   € 30,-

EK