Athletics Champs

Athletics Champs Pupillenatletiek van de toekomst!

Sinds enkele jaren werken wij aan een nieuwe opzet voor pupillenwedstrijden. Het doel is om de belangstelling voor en de aantrekkelijkheid van de pupillenatletiek te vergroten. Door deze kwaliteitsimpuls streven we naar een lager verloop en daarmee naar een toename van het aantal pupillen. Dit project heeft de naam Athletics Champs meegekregen.

Meer spanning en plezier in teamverband

De nieuwe opzet van deze pupillenwedstrijden gaat uit van een hogere intensiteit in een veel korter tijdsbestek: veel meer atletiek in maximaal drie uur. Daarbij worden nieuwe en uitdagende wedstrijdvormen geïntroduceerd en nieuwe materialen gebruikt. Bovendien worden de wedstrijden in teamverband uitgevoerd en dat verhoogt de spanning en het gezamenlijke plezier. Ouders die voorheen lange tijd langs de kant van de baan stonden te wachten, krijgen een actieve rol in de begeleiding en de jurering bij deze nieuwe wedstrijdvorm.

Athletics Champs is atletiekecht met als doel sneller, hoger en verder. Andere essentiële aspecten van Athletics Champs zijn:

  • Kindgericht: het kind staat centraal bij Athletics Champs
  • Laagdrempelig: ieder kind doet mee en blijft meedoen op de onderdelen
  • Intensief: op alle onderdelen is het kind vaak aan de beurt
  • Veelzijdig: Athletics Champs bevat veelzijdige onderdelen waarin lopen, springen en werpen aan bod komen
  • Geen spelletjes: Athletics Champs is geen spelletje maar heeft wel een speels-prestatieve insteek.

Planning doorontwikkeling Athletics Champs

Het uiteindelijke doel is om in alle regio's een landelijke pupillencompetitie te organiseren waarbij een wedstrijd maximaal 3 uur duurt. Hoe ver dit gevorderd is, kun je nalezen in de stand van zaken 2016.

Wil je contact met ons opnemen over Athletics Champs? Stuur dan een mail naar Dorien van der Burg of bel haar op 026-4834838.