Jury cursus

Ouders zelf een Athletics Champs wedstrijd laten begeleiden?

Staan er bij jouw vereniging altijd ouders langs de atletiekbaan te wachten als hun kind mee doet aan een Athletics Champs wedstrijd? Zou jij als vereniging hier een leuke oplossing voor willen aanbieden en hun actief betrekken bij de wedstrijd van hun kind? Bied deze ouders dan één van de nieuwe, korte en gemakkelijke jurycursussen aan!

Tijdens deze jurycursussen leren de ouders wat deze visie precies inhoudt en leren zij om goed voorbereid bij een wedstrijd Athletics Champs te helpen. Het lesmateriaal krijgen ze digitaal waardoor ze thuis zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Jij als vereniging organiseert een bijeenkomst waar alle deelnemers bij elkaar komen om opdrachten te bespreken en te evalueren, om zo tot het beste resultaat te komen.

Ze kunnen kiezen uit de cursus ‘Teambegeleider/assistent jurylid’ of ‘Hoofdjurylid’.

Teambegeleider/assistent jurylid

Deelnemers leren in deze cursus wat de jeugdvisie inhoudt, hoe ze instructie moeten geven aan de kinderen en krijgen ze goed zicht op de verschillende taken van een teambegeleider/assistent jurylid. Een teambegeleider heeft onder andere de volgende taken:

  • Je roept je atleten op voor de wedstrijden
  • Je noteert de prestaties van je atleten op het scoreformulier
  • Je begeleidt de kinderen bij hun sportbeoefening
  • Je geeft ze tips en aanwijzingen
  • Je bent het aanspreekpunt voor het team
  • En als assistent jurylid ondersteun je de teambegeleider en meet je de prestaties van de atleten.

Deze cursus kost 2 uur aan zelfstudie (half uur per week gedurende 4 weken) en 2 uur aan de bijeenkomst en de evaluatie. In totaal is de deelnemer 3,5 uur bezig met deze cursus en kan hij/zij na afronding goed voorbereid en zelfverzekerd bij een wedstrijd Athletics Champs helpen.

Hoofdjurylid

Deze cursus begint met de inhoud van de cursus ‘Teambegeleider/assistent jurylid’ en heeft een uitbreiding naar cursus ‘Hoofdjurylid’. Hierin leren ze hoe ze beslissingen moeten nemen en hoe ze deze moeten communiceren naar deelnemers en betrokkenen. Ze worden meegenomen in het reglement van Athletics Champs, waardoor ze beslissingen ook goed kunnen beargumenteren. Een hoofdjurylid heeft onder andere de volgende taken:

  • Je zorgt ervoor dat de reglementen en veiligheidseisen bij een specifiek onderdeel worden nageleefd door de teamleider en assistent jurylid
  • Je verzorgt de instructie bij de verschillende onderdelen
  • En je mag, in overleg met de wedstrijdleider, een beslissing herzien.

Deze cursus kost 4 uur aan zelfstudie (ruim 1 uur per week gedurende 4 weken) en 3 uur aan de bijeenkomst en de evaluatie. De deelnemer is in totaal 6,5 uur bezig met deze cursus en kan hij/zij na afronding goed voorbereid en zelfverzekerd bij een wedstrijd Athletics Champs helpen.

Geef de ouders een oplossing voor het wachten op hun kind tijdens de wedstrijd en maak ze actief betrokken worden bij Athletics Champs. Bied ze deze nieuwe cursus aan! Op deze manier zijn niet alleen de kinderen goed bezig met atletieksport, maar spelen de ouders ook een belangrijke en uitdagende rol.

Een jurycursus Athletics Champs vraag je aan door een mailtje te sturen naar Mandy Nagengast. Meer informatie over de procedure van het aanvragen van de cursussen vind je hier.