Financiering en subsidie

Vorige

Financiering & Subsidiëring

Wil jij graag verduurzamen en ben je op zoek naar meer informatie omtrent de financiering en subsidiëring? Onderstaand worden een aantal maatregelen toegelicht die zijn getroffen om sportclubs financieel op weg te helpen bij hun verduurzamingsplannen.

Subsidiemogelijkheden  vanuit de provincie en/of gemeente
Provincie
Elke provincie heeft een subsidieloket waar alle regelingen en subsidies worden toegelicht. Bezoek de website van het subsidieloket van jouw provincie voor meer informatie en de mogelijkheden. 

Gemeente
Bij subsidies van de gemeente kan gedacht worden aan de Gemeentelijke Accommodatiesubsidie (voor sportverenigingen) en de Gemeentelijke Projectsubsidie (voor eenmalige activiteiten). Bezoek de website van jouw gemeente voor meer informatie en de mogelijkheden.

BOSA
Via de subsidieregeling ‘stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ (BOSA) kunnen amateursportorganisaties subsidie aanvragen voor de bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en voor de aanschaf van sportmaterialen.  Meer informatie over de BOSA vind je hier.

Lenen
Op 18 november 2018 heeft de Atletiekunie een samenwerkingsverband gesloten met Maatschappelijk Financieren®. Door deze samenwerking kunnen atletiekverenigingen financieringen aantrekken tegen gunstige voorwaarden.

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++)
De subsidieregeling Stimulering Energieproductie richt zich op bedrijven en (non-profit)-instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren. De subsidieregeling is bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken en is onderverdeeld in de categorieën Biomassa, Geothermie, Water, Wind (land, meer en dijk) en Zon. Houdt de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in de gaten, de SDE++ is aan te vragen van dinsdag 24 november 2020, 9.00 uur tot donderdag 17 december 2020, 17.00 uur.