Baan en materialen

Vorige

De beste manier om met afval om te gaan, is om te zorgen dat het er niet is. Er zal altijd afval blijven op de club, maar sommige soorten afval zijn overbodig. Al het afval dat je kunt voorkomen, is natuurlijk mooi meegenomen. Minder afval kan betekenen dat de bakken minder vaak geleegd kunnen worden en dat scheelt weer kosten. Overleg met jouw afvalleverancier of dit mogelijk is. Dit is dus een stimulans, hoe minder afval, hoe lager de kosten. 

Sportmaterialen

Heb je er als club al een aans gedacht om tweedehands materialen te gebruiken? Of om jouw eigen materialen tweedehands aan te bieden? Bekijk ook eens de mogelijkheden bij onze Supplied Partner Tamminga Sports.

Atletiekbaan

De atletieksport heeft in 2019/2020 een wereldprimeur behaalt met een compleet gerecyclede atletiekbaan bij Scopias Atletiek in Venlo. Zo werd de CO2 uitstoot verminderd doordat er geen vrachtwagens naar Duitsland reden om de oude atletiekbaan af te voeren en daarna te verbranden. Daarnaast werd er in plaats van nieuwe ‘gebruikte’ autobanden gebruikt gemaakt van de oude atletiekbaan voor de onderlaag. Lees hier het gehele artikel.