Gezonde kantine

Vorige

Maak jouw club gezonder met Team:Fit!

De Atletiekunie en Team:Fit (een werkwijze van JOGG), ondersteund door NOC*NSF, gaan samen voor een gezondere sportomgeving binnen de atletieksport. Dit gebeurt samen met gemotiveerde atletiekclubs, vrijwilligers,  ouders, experts en partners. Hierbij wordt ingezet op gezonder voedingsaanbod, een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Wil je jouw vereniging gezonder maken? Dan biedt Team:Fit uitkomst.  In deze video laten ze zien op welke manier je hiermee aan de slag kunt gaan als vereniging en hoe een van de Team:Fit Coaches je hierbij kosteloos begeleidt. Bekijk de Team:Fit-website en meld je aan!

Kosteloos een Team:Fit Coach op bezoek

Atletiekclubs die zich aansluiten bij Team:Fit krijgen kosteloos een Team:Fit Coach op bezoek. Deze kijkt samen met jou welke stappen de vereniging wil zetten naar een gezondere sportomgeving. De Team:Fit Coach helpt bij het organiseren van een gezonder aanbod volgens de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum en adviseert bij het rookvrij maken van het sportterrein, op basis van de aanpak van de Rookvrije Generatie. Voor de stappen naar een verantwoord alcoholbeleid, maakt de Team:Fit Coach gebruik van de richtlijnen voor alcohol en sport.

Sinds begin 2021 gaat de vereniging aan de hand van challenges aan de slag met het stap voor stap gezonder maken van de accommodatie. Hiervoor is een online omgeving 'Mijn Teamfit' beschikbaar. Als vereniging kan je de voortgang bijhouden op de drie thema's, om uiteindelijk topprestaties te behalen met de bijbehorende badges voor in de kantine. Voordat je hiermee aan de slag gaat, heb je altijd eerst persoonlijk contact met de Team:Fit Coach. Enthousiast geworden? Bekijk de Team:Fit-website en meld je aan!

Laat je in deze video inspireren door AC Tion uit Enschede. Zij hebben al hele mooie stappen gezet!