Op weg naar een rookvrije generatie

Vorige

Op weg naar een Rookvrije Generatie  

Met een rookvrij sportterrein geeft een sportvereniging het goede voorbeeld aan kinderen. De vereniging draagt met alle staf, ouders en supporters uit dat niet-roken de norm is, waardoor kinderen minder snel zelf gaan roken. De Atletiekunie heeft de ambitie om een gezonde, sportieve leefomgeving voor kinderen te bevorderen. Daarom onderstreept zij het belang van een rookvrije generatie en stimuleert en ondersteunt atletiekverenigingen om het sportpark rookvrij te maken. 

Lees hier het bericht van de Almelose Atletiekvereniging SISU, die geheel rookvrij is.

Aan de slag

Wil je ook een rookvrije vereniging? Er zijn gratis verschillende ondersteunende materialen beschikbaar. Zo is er een flyer en een stappenplan die je kunnen helpen. Ook zijn er voorbeeldteksten voor nieuwsbrieven, website of een filmpje dat je kunt gebruiken. Ook zijn er mooie rookvrij-borden om de afspraak op het terrein aan te duiden. Hier vind je meer informatie over de materialen.  

Vragen

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact op via het contactformulier  , per e-mail: info@rookvrijegeneratie.nl of bel met 070 – 315 56 26 (maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur).

Rookvrije Generatie

De Hartstichting heeft samen met KWF Kankerbestrijding en het Longfonds het initiatief genomen voor de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Samen met een groeiend aantal partijen en personen, waaronder de Atletiekunie, KNHB, KNVB en KNKV werken ze toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Lees verder voor meer informatie.