Voordelen en aansluiten vereniging

Vorige

Bekijk de voordelen die de Atletiekunie jouw (loop)vereniging (minimaal 25 leden) kan bieden:
 

 • Op je eigen website mag je vermelden dat je bent aangesloten bij de autoriteit in de loopsport, hiervoor mag het logo van de Atletiekunie gebruikt worden.
 • Mogelijkheid om een wedstrijdlicentie aan te vragen 
 •  Hiermee kunnen leden mee doen aan Nederlandse Kampioenschappen en aan baanwedstrijden
 • Ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering
  Alle leden van de vereniging (inclusief trainers) vallen onder onze collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering 
 • Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
  Alle (statutaire) bestuursleden van de bij de Atletiekunie aangesloten verenigingen vallen onder de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.
 • Korting op opleidingen en bijscholingen
  Trainers van een bij de Atletiekunie aangesloten vereniging, kunnen voor de speciale ledenprijs deelnemen aan opleidingen, bijscholingen, congressen en themadagen (bijvoorbeeld de Looptrainersdag en de Dag van de Atletiek).
 • Welkomstpakket
  De contactpersoon van de vereniging ontvangt bij het aanmelden van > 25 leden het welkomstpakket met trainingsmaterialen*  ter waarde van € 150,-. Hierin zitten o.a leuke sportmaterialen die de trainer kan inzetten tijdens de loopscholing zoals trainingshoedjes, speedladder, mini-hordes, een Spibelt, fluit en stopwatch. 
  Bovendien krijgt de vereniging een aantrekkelijk opleidingsaanbod als welkomstgeschenk. Afhankelijk van het ledenaantal kan de korting voor een Basisopleiding Looptrainer 3 oplopen tot 100%. Deze opleiding vertegenwoordigt een waarde van € 580,- (ledentarief). Daarnaast ontvang je een gedrukt exemplaar van het Wedstrijdreglement.
 • Vermelding op het digitale loopsportplatform Hardlopen.nl en Atletiekunie.nl
  De vereniging krijgt een vermelding in de zoekmachine (zoek een club) voor verenigingen. Met deze zoekmachine kunnen potentiële (individuele Hardlopen.nl) leden uit de buurt de vereniging gemakkelijk vinden. Hetzelfde gebeurt op Atletiekunie.nl
 • Online administratiemodule
  De (loop)vereniging krijgt kosteloos toegang tot de online (leden)administratiemodule Volta. De contactpersoon van de loopgroep kan zelf haar leden aanmelden en afmelden. 
 • Regionaal overleg
  Jaarlijks nodigt de Atletiekunie aangesloten verenigingen uit voor een regionaal overleg.
 • Nieuwsbrief
  Maandelijks ontvangen de bestuursleden de 'bestuurdersnieuwsbrief'. 
 • Openen van Start to Run locaties
  Verenigingen hebben de mogelijkheid om in samenwerking met de Atletiekunie Yakult Start to Run locaties te openen. Jaarlijks nemen 5.000 beginnende hardlopers deel aan deze cursussen, waarvan gemiddeld 50% doorstroomt naar verenigingen en loopgroepen voor een vervolgtraject.
 • Korting op aanschaf/huur AED(’s)
  Aangesloten verenigingen ontvangen korting op aanschaf of huur van AED(‘s).
 • Organiseren van wedstrijden
  Aangesloten verenigingen organiseren loopevenementen onder de vlag van de Atletiekunie en kunnen zich inschrijven voor deelname aan de baancompetitie, die centraal vanuit het bondsbureau in Arnhem wordt gecoördineerd.  Alle loopevenementen georganiseerd door verenigingen die lid zijn van de Atetiekunie worden opgenomen in de kalender van het magazine Runner's World en op hun website.   
  Wil je jouw hardloopevenement ook op de hardloopkalender van de Atletiekunie vermelden? Stuur dan een e-mail en je ontvangt hiervoor de handleiding. 
 • Korting op parcoursmeting
  Aangesloten verenigingen ontvangen korting op parcoursmeting.
 • Lokale subsidieregelingen
  Voor o.a. schoolatletiek en gehandicaptenatletiek.
 • Diverse jeugdatletiekprojecten
  Die lokaal weggezet kunnen worden, o.a. Athletics Challenge en Athletics Movements.
 • Collectieve regeling (van belang indien je beschikt over een clubgebouw)
  met BUMA, SENA en Videma.
 • Contributie
  Hier vind je informatie over de contributieafdracht. Je kunt altijd nieuwe leden aanmelden. Vanaf 1 oktober t/m 31 december betaal je per lid 1/4 aan afdracht aan de Atletiekunie. Leden van je (loop)vereniging kunnen een wedstrijdlicentie aanvragen.

Voor deze aansluitingsvorm moet je beschikken over:

 1. Een bestuur
 2. Statuten (Graag concept statuten voorleggen bij Atletiekunie alvorens dit bij notaris wordt gepasseerd).
 3. Jaarlijks organiseren van een Algemene Ledenvergadering (ALV)
 4. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel
 5. Clubtenue
 6. Aanvraagformulier lidmaatschap vereniging (of stichting). Dit aanvraagformulier kun je mailen naar de ledenadministratie


Heb je vragen of wil je je (loop)vereniging aansluiten?
Neem hiervoor contact op met de ledenadministratie

*Voor het welkomstpakket dien je wel minimaal 1 jaar lid te blijven. Besluit je om binnen het jaar het lidmaatschap bij de Atletiekunie van je vereniging op te zeggen, dan ontvang je een factuur voor het welkomstpakket met de trainingsmaterialen. Heb je na je aanmelding bij de eerste keer van het invoeren van je leden 25 leden of meer, stuur dan een mail naar Arda Pommer. Zij zorgt dan voor het versturen van het welkomstpakket* met trainingsmaterialen .