Online training - Een beetje opvoeder

Vorige

Online training

Er is een nieuwe online training voor beginnende trainers beschikbaar: “Een beetje opvoeder”. Een laagdrempelige manier om de basisprincipes van het training geven te leren. 

Het begeleiden van jonge sporters is een hele kunst. Inspiratie en hulp daarbij kan soms heel handig zijn. In deze online scholing gaan we daarmee aan de slag, zodat jij vol energie en ideeën kan coachen en training geven. 

Als trainer ben jij tijdens het sporten het rolmodel voor de kinderen. Stel jij je sportief en positief op na verlies, dan leren zij dat ook. Behandel jij iedereen gelijk, dan doen zij dat ook.

Tischa Neve (kinderpsycholoog en opvoedkundige)

Bij coachen en trainen van jongeren en kinderen komt dus ook een beetje opvoeden om de hoek kijken. Naast de ouders en leerkrachten ben jij als trainer tijdens het sporten degene die de kinderen in het gareel moeten houden en die het optimale eruit kan halen. Uit onderzoek blijkt dat je als trainer een sleutelrol speelt bij het creëren van een plezierig sportklimaat.

Voor wie is deze scholing?
De online scholing 'Een beetje opvoeder' is nuttig voor elke trainer van jeugdsporters. Je leert belangrijke didactische en pedagogische vaardigheden om het beste uit kinderen te halen.

Voor alle jeugdsporters?
De scholing is geschikt als je met kinderen van 7 tot en met 16 jaar werkt. Iets ouder of jonger kan natuurlijk ook.

Voor elke trainer?
Ja! Of je nu de jongste sporters begeleidt of aan de slag bent met pubers. Of je zelf beginnend bent of ervaren. Of je in een dorp actief bent of in een grote stad. Of je een topteam leidt of een beginnende groep. Doe je voordeel met deze online scholing! 
Iedereen kan het aanvragen, individuen en ook verenigingen die niet zijn aangesloten bij de bond. 

Kosten
Kosten van deze E-learning is € 5,- per trainer of € 100,- per jaar per club (maximaal 100 inlogs) tot en met voorjaar 2019. 
Het inschrijfformulier voor deze training vind je hier.