Praktische tips voor Volta

Vorige

Volta is momenteel volop in ontwikkeling. Er komen steeds nieuwe functionaliteiten beschikbaar. We houden je op de hoogte

Hieronder een aantal praktische tips:

Welke webbrowser is geschikt voor Volta?

Volta werkt het meest optimaal in Google Chrome of Microsoft Edge, omdat deze webbrowsers het meest up to date zijn. Internet Explorer daarentegen wordt niet aangeraden, omdat dit een verouderde webbrowser is.
 

Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?

In januari hebben de voorzitter en secretaris toegang tot Volta gekregen. Heb je de mail niet meer om een wachtwoord aan te maken? Stuur dan een mail naar volta@atletiekunie.nl. Als je meer gebruikers aan wilt maken, kan dit rechtsonder bij ‘beheer gebruikers’.

Je vult vervolgens de volgende velden in:

 • E-mail
 • Gebruikerstype: Clubbeheerder
 • Systeem rol: Verenigingsbeheerder (Hardlopen.nl loopgroepen kiezen hier voor Loopgroepbeheerder)

Sla de gegevens op en de gebruiker wordt aangemaakt. Druk vervolgens op ‘Stuur bevestigingsmail’. De nieuwe gebruiker krijgt een e-mail om een wachtwoord in te stellen en kan inloggen met e-mail en aangemaakte wachtwoord. De gebruikers die je toevoegt, hebben allemaal dezelfde rechten. In de toekomst worden deze rechten uitgebreid per rol als je gebruik maakt van het uitgebreide pakket van Volta.
 

Hoe werk ik de algemene gegevens van mijn club bij?

Bij ‘Mijn Club - club details’ kun je de algemene gegevens van de club en de bondscontactpersonen bijwerken. Zijn deze gegevens nog up to date binnen de vereniging? Zo niet, dan kun je die zelf aanpassen. Je kunt een rol aanpassen door op het potloodje te klikken en vervolgens iemand toe te voegen via  ‘Wijs leden toe’.

Een functie beëindigen kan d.m.v. een einddatum in te vullen. Als iemand een afwijkende e-mail heeft, dan een privé adres, dan kan die ook worden ingevuld.
 

Hoe genereer ik een ledenlijst?

De ledenlijst is automatisch gefilterd op alle actieve leden binnen jouw vereniging. Dit betekent alle leden met een  ‘actief lidmaatschap’ in de lijst voorkomen. Bovenaan de ledenlijst vind je een filter waarmee je heel handig leden kan filteren op verschillende zaken. Daarnaast kun je ook meerdere filters toevoegen door op het  ‘+’ teken te klikken.

Als je onderstaand filter kiest, krijg je de ledenlijst in een CSV bestand.

Ledenlijst omzetten van CSV naar Excel

Volg onderstaande stappen om de ledenlijst om te zetten naar Excel.

 • Kies voor 'Alles selecteren'
 • Kies voor 'Exporteer naar CSV'
 • Na een aantal seconden zie je links onderin het Excel logo. Open dit bestand. Mogelijk vraagt jouw systeem om het bestand eerst op te slaan.
 • Je ziet nu een CSV bestand die je om kunt zetten naar een Excel
 • Selecteer met je muis de de volledige kolom A
 • Kies bovenin het lint voor het tabblad ‘Gegevens’
 • Kies voor ‘Tekst naar kolommen’
 • Kies voor ‘Gescheiden’
 • Kies voor ‘Volgende’
 • Bij Scheidingstekens plaats je een vinkje bij ‘Komma’
 • Klik op ‘Volgende’
 • Klik op ‘Voltooien’
   

Wij hebben geen gekoppeld ledenpakket. Hoe kunnen wij leden toevoegen of afmelden?

De manier van het doorgeven van aan- en afmeldingen is gewijzigd.
Je kunt nieuwe leden toevoegen door rechtsboven op ‘Lid toevoegen’ te klikken. Vul vervolgens alle benodigde velden in en klik vervolgens op ‘toevoegen’. Er wordt automatisch een bondsnummer gecreëerd. Als deze persoon al ooit lid is geweest, krijgt hij/zij het oude bondsnummer. Zodra het lid is geregistreerd, moet er nog een lidmaatschap worden toegevoegd. Dit kan bij ‘Lidmaatschap details’ en kies dan de optie ‘toevoegen’. Kies het desbetreffende lidmaatschap met juiste startdatum. Zodra het lidmaatschap is toegevoegd wordt het lid uitgewisseld met de Atletiekunie.

Als je een lidmaatschap wilt beëindigen, kies je voor de optie ‘Beëindigen’ bij ‘Lidmaatschap details’.
 

Heb je andere vragen of opmerkingen?

Vragen of opmerkingen over Volta kun je mailen naar volta@atletiekunie.nl.
Vragen over de ledenadministratie in het algemeen kun je mailen naar ledenadministratie@atletiekunie.nl