Promotiemiddelen

Vorige

Hoe ga je zelf als club aan de slag met de werving van deelnemers?

Deelnemers komen niet vanzelf. Het is als club noodzakelijk om het één en ander zelf op te pakken. Heb je bij je club een communicatiespecialist? Instrueer deze persoon om gerichte acties op te pakken. Hieronder vind je de diverse promotiemogelijkheden:

1. Ga aan de slag met de promotietool
Om je te helpen bij de promotie van jouw aangepast sporten aanbod hebben we een online uiting in de vorm van een flyer gecreëerd die je kunt gebruiken. Een flyer met jouw eigen clubnaam (en logo), type aanbod, startdatum en locatie zijn nu eenvoudig te maken. Ga nu snel naar de promotietool en download of bestel promotiemateriaal. Hoe je dit doet? Gebruik hiervoor vooral het stappenplan. Voor het promotiemateriaal betaal je wel een eigen (kleine) bijdrage. 

Voorbeeld van de flyer.
Tips voor plekken om flyers te verspreiden vind je hier.

2. Website van je club
Gebruik de clubwebsite om het aanbod onder de aandacht te brengen. Dit kan via een nieuwsbericht, agenda-item of een informatiepagina.

3. Social media
I
nstagram en Facebook zijn laagdrempelige kanalen om veel potentiële para atleten te bereiken.

4. Persbericht
Benader de lokale media met een persbericht om aandacht te besteden aan jouw type aanbod.

5. Meld je aanbod aan op de website van Uniek Sporten 
Uniek Sporten is hét platform voor mensen met een beperking. Meld jouw aanbod aan, zodat je ook daar goed voor de doelgroep zichtbaar bent.

6. Meld je aanbod aan in Volta
Vermeld in Volta dat je aanbod hebt voor mensen met een beperking en zorg er zo voor dat je zichtbaar bent bij 'zoek een club'.

Veel succes met het werven van nieuwe atleten!


Contactgegevens Atletiekunie

Heb je vragen over promotie van jouw aangepast sporten aanbod? Neem gerust contact op met onze projectmedewerker aangepast sporten  Marloes van Amerongen.