Promotiemiddelen

Vorige

Hoe ga je zelf als club aan de slag met de werving van deelnemers?

Deelnemers komen niet vanzelf. Het is als club noodzakelijk om het één en ander zelf op te pakken. Heb je bij je club een communicatiespecialist? Hij of zij kan je helpen om gerichte acties op te pakken.  Hieronder vind je de diverse promotiemogelijkheden:

 1. Ga aan de slag met de promotietool
  Om je te helpen bij de promotie van jouw aanbod hebben we een online flyer ontworpen die je kunt gebruiken. Een flyer met je clubnaam (en logo), type aanbod, contactpersoon, eigen website, startdatum en locatie zijn nu eenvoudig te maken. Ga naar de promotietool en download of bestel promotiemateriaal. Hoe je dit doet staat uitgelegd in het stappenplan. Voor het promotiemateriaal betaal je een eigen (kleine) bijdrage. 
  Voorbeeld van de flyer. Tips voor plekken om flyers te verspreiden vind je hier.

 2. Website van je club
  Gebruik de clubwebsite om je aanbod onder de aandacht te brengen. Dit kan via een nieuwsbericht, agenda-item of een informatiepagina.

 3. Social media
  Instagram en Facebook zijn laagdrempelige kanalen om veel potentiële para-atleten, ouders of familie te bereiken.

 4. Persbericht
  Benader de lokale media met een persbericht en breng jouw aanbod lokaal onder de aandacht.

 5. Meld je aanbod aan op de website van Uniek Sporten 
  Uniek Sporten is hét platform voor mensen met een beperking. Meld jouw aanbod aan, zodat je ook daar goed vindbaar bent.

 6. Zet je aanbod in Volta
  Vermeld in Volta dat je aanbod hebt voor mensen met een beperking en zorg er zo voor dat je zichtbaar bent bij 'zoek een club'.

 7. Gebruik je netwerk
  Werk je al samen met bijvoorbeeld een fysiotherapiepraktijk of revalidatiecentra? Gebruik hun netwerk om de doelgroep te vinden.
  Zet je eigen leden in om de doelgroep te vinden en te enthousiasmeren.

Veel succes met het werven van nieuwe atleten!

Contactgegevens Atletiekunie

Heb je vragen over promotie van jouw aangepast sporten aanbod? Neem gerust contact op met  Marloes van Amerongen, projectmedewerker aangepast sporten.