Visuele beperking

Vorige

Running Blind

Running Blind is in 2007 opgericht door een aantal sporters met een visuele beperking, hun buddy's en het oogziekenhuis Rotterdam. Ondertussen is Running Blind uitgegroeid tot een begrip in de wereld van blinde en slechtziende hardlopers. Atletiek is ook voor mensen met een visuele beperking een mooie sport om te doen. Zowel op de baan als op de weg kunnen blinden en slechtzienden goed meedoen aan een aantal onderdelen.  In veel gevallen gaan blinde of slechtziende sporters op pad met een buddy.  Naast hardlopen richt Running Blind zich ook op Nordic Walking.

Running Blind heeft samen met de Atletiekunie en een aantal fondsen een serie instructiefilms gemaakt voor beginnende en gevorderde lopers.
In de rubriek Tips van Runningblind staan nog meer handige zaken waar atletiektrainers hun voordeel mee kunnen doen. Via onderstaand mailadres helpen wij ook vragen te beantwoorden.

Email: info@runningblind.nl  website: www.runningblind.nl

Informatienetwerk voor mensen met visuele beperking
Er bleek dat er behoefte is aan een informatienetwerk voor mensen met een visuele beperking waar men makkelijk informatie kan vinden en geïnteresseerden goed konden worden door gewezen naar de betrokken partijen.
Deze landingspagina van Zichtbaar Sportief is te bezoeken vanuit het perspectief van de sporter of van de professional en geeft onder andere informatie weer over: sportaanbod, deskundigheidsbevordering, accommodaties, financiën en nog veel meer.
Loop je dus ergens tegen aan op het gebied van sport in combinatie met de visuele handicap, je kan hier terecht.

Factsheet
Kijk hier voor de factsheet 'Sport en Bewegen voor mensen met een visuele beperking'.