Visuele beperking

Vorige

Visuele beperking

Atletiek is voor mensen met een visuele beperking een mooie sport om te doen. Zowel op de baan als op de weg kunnen blinden en slechtzienden goed meedoen aan een aantal onderdelen.  In veel gevallen gaan blinde of slechtziende sporters op pad met een buddy. 

Running Blind

Running Blind heeft samen met de Atletiekunie een serie instructiefilms gemaakt voor beginnende en gevorderde lopers. In de rubriek Tips van Running Blind staan nog meer handige tips voor atletiektrainers.
Heb je vragen over Running Blind, neem dan contact op of kijk op de website.

Informatienetwerk voor mensen met een visuele beperking

Er bleek dat er behoefte is aan een informatienetwerk voor mensen met een visuele beperking waar men makkelijk informatie kan vinden en geïnteresseerden goed konden worden doorverwezen naar de betrokken partijen. Deze landingspagina van Zichtbaar Sportief is te bezoeken vanuit het perspectief van de sporter of van de professional en geeft onder andere informatie weer over: sportaanbod, deskundigheidsbevordering, accommodaties, financiën en nog veel meer. Loop je dus ergens tegen aan op het gebied van sport in combinatie met de visuele handicap, je kan hier terecht.

Factstheet

Door Mulier Instituut en Kenniscentrum Sport is in oktober 2018 de factsheet 'Sport en Bewegen voor mensen met een visuele beperking' opgesteld. In de factsheet vind je meer informatie over de doelgroep, de sportdeelname, hoe je de doelgroep kan activeren en hoe je hen kan bereiken.