Ren.Spring.Gooi

Vorige

Want jong bewegen, blijft bewegen

Beweging heeft een positieve invloed op de fysieke en mentale ontwikkeling van een kind. Het vergroot niet alleen het concentratievermogen en daarmee indirect de schoolprestaties. Maar bewegen heeft ook een positieve invloed op de conditie en het welzijn van een kind. Door middel van beweging leren kinderen spelenderwijs samen te werken en om te gaan met situaties als winnen en verliezen.

Een kind dat op jonge leeftijd de basistechnieken van bewegen leert, heeft daar heel zijn/haar leven profijt van. Want jong bewegen, blijft bewegen. En daar helpen wij een handje bij. Door kinderen op een leuke én plezierige manier kennis te laten maken met de basisbewegingen van Atletiek!

Iedereen Fit op School
​Ren.Spring.Gooi is onderdeel van Iedereen Fit op School.  Het platform is een initiatief van Campina. Op dit platform vind je alles over wat volgens kinderen en leerkrachten de ideale fitte school is. Op een fitte school zijn kinderen fit, blij en zitten ze lekker in hun vel!

Uit onderzoek blijkt dat kinderen veel te weinig bewegen op school. Kinderen willen graag regelmatig veel en vrij bewegen. Dus lekker rennen, springen en gooien. Op het platform vind je ideeën en tips. Hiermee stimuleren en inspireren we ouders en scholen om de school stap voor stap fitter te maken.

Door Energizers (met o.a. Dafne Schippers en Epke Zonderland) tijdens de les en gratis inspiratie voor tijdens de gymnastieklessen brengen we de school letterlijk en figuurlijk in beweging.  De Ren.Spring.Gooi-atletieklessen bevatten een unieke combinatie van bewegingen en zijn dé manier om de motorische ontwikkeling van de kinderen te bevorderen. Ze zijn gratis en speciaal afgestemd voor de groepen 3-4, 5-6 en 7-8.

Hoe?
Kijk op www.renspringgooi.nl voor meer informatie over de inhoud van programma. Onderstaande video geeft hier een goed beeld van.