Ren.Spring.Gooi

Vorige

Want jong bewegen, blijft bewegen

Beweging heeft een positieve invloed op de fysieke en mentale ontwikkeling van een kind. Het vergroot niet alleen het concentratievermogen en daarmee indirect de schoolprestaties. Maar bewegen heeft ook een positieve invloed op de conditie en het welzijn van een kind. Door middel van beweging leren kinderen spelenderwijs samen te werken en om te gaan met situaties als winnen en verliezen.

Een kind dat op jonge leeftijd de basistechnieken van bewegen leert, heeft daar heel zijn/haar leven profijt van. Want jong bewegen, blijft bewegen. En daar helpen wij een handje bij. Door kinderen op een leuke én plezierige manier kennis te laten maken met de basisbewegingen van Atletiek!

Hoe?
Kijk op www.renspringgooi.nl voor meer informatie over de inhoud van programma. De video op deze pagina geeft hier een goed beeld van. 

Samenwerking Campina
Net als de Atletiekunie wil Campina Nederland fitter maken; om je krachtig en fit te voelen is niet alleen gezonde voeding van belang maar ook voldoende beweging. Sport en voeding gaan hand in hand. Zo past zuivel goed bij een gezond en sportief leven, want dit zit vol belangrijke vitaminen en mineralen die je lichaam dagelijks nodig heeft. Dit geldt niet alleen voor topsporters zoals Dafne Schippers en Epke Zonderland, maar voor heel sportend Nederland. Samen geven we aandacht aan voldoende en goed bewegen voor jonge kinderen, want jong geleerd is oud gedaan. Met het Ren.Spring.Gooi programma hopen we te zien wat een goede en inspirerende gymles én beweegminuten in de klas met kinderen kunnen doen. Want atletiek, de basisbewegingsvormen, draagt bij aan de goede motorische ontwikkeling van kinderen: Rennen. Springen en Gooien.