Opbouw programma

Vorige

 

 

Rennen, springen en gooien!     

Ren.Spring.Gooi is een reeks beweeglessen voor basisschoolkinderen gebaseerd op de atletieksport. De combinatie en afwisseling van de verschillende bewegingen in het programma bevordert de motorische ontwikkeling van het kind en draagt bij aan het beweegplezier. Ren.Spring.Gooi staat voor beter bewegen én met plezier bewegen!

Stel je vraag

Waarom Ren.Spring.Gooi?

Beweging heeft een positieve invloed op de fysieke en mentale ontwikkeling van een kind. Het vergroot niet alleen het concentratievermogen en daarmee indirect de schoolprestaties, bewegen heeft ook een positieve invloed op de conditie en het welzijn van een kind. Een kind dat op jonge leeftijd de basistechnieken van bewegen leert, heeft daar zijn hele leven profijt van. Want jong bewegen, blijft bewegen. En daar helpen wij een handje bij. Door kinderen op een leuke én verantwoorde manier kennis te laten maken met de basisbewegingen. En atletiek, als moeder aller sporten, heeft al deze basisbewegingen in zich! Ren.Spring.Gooi levert een positieve bijdrage aan de gezondheid van kinderen.

Plezier staat voorop
Wanneer een kind plezier heeft in bewegen, motiveert dat om te blijven bewegen. Op deze wijze levert Ren.Spring.Gooi spelenderwijs een positieve bijdrage in het aanleren van een gezonde leefstijl.

Hoe is Ren.Spring.Gooi opgebouwd?
De Atletiekunie heeft het programma ontwikkeld samen met gecertificeerde trainers. Kinderen leren met dit programma op een juiste manier bewegen waardoor ze hun motorische vaardigheden verder ontwikkelen.

Ren.Spring.Gooi bestaat uit drie gymlessen voor groep 3 t/m 8. Elke les kan op een eenvoudige manier aangepast worden aan het niveau van de klas en zelfs aan het niveau van individuele leerlingen. Hierdoor blijft het voor elk kind uitdagend en leuk.

De lessen zijn als volgt opgebouwd:
Les 1: Rennen
Les 2: Rennen en Springen
Les 3: Rennen, Springen en Gooien
 

Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe versie van Ren.Spring.Gooi, daarom bieden we het huidige lessenpakket GRATIS aan.

Aanmelden

Wil je op de hoogte blijven van het vernieuwde Ren.Spring.Gooi?  Stuur dan een e-mail naar renspringgooi@atletiekunie.nl. Het nieuwe Ren.Spring.Gooi bevat onder andere meer lesseninspiratie en online mogelijkheden om met de klas in beweging te komen.

Meer mogelijkheden
Naast deze lessen bestaat de mogelijkheid om het Ren.Spring.Gooi materialenpakket aan te schaffen. Het materialenpakket is een aanvulling op de lessen en kost €175,- (incl. BTW). Als je interesse hebt in het materialenpakket kun je dit aanvinken op het aanmeldformulier.

Om het lesprogramma nog meer tot leven te laten komen is een bezoek aan, of van de lokale atletiekvereniging een aanrader. De atletiektrainers delen graag hun enthousiasme over rennen, springen en gooien en geven je handreikingen om nog beter met het programma aan de slag te kunnen gaan! Geïnteresseerd? Geef dit aan op het aanmeldformulier.