Discriminatie

Vorige

Discriminatie

Discriminatie in de sport heeft vele gezichten. Denk aan discriminerende scheldpartijen op de baan of tijdens een wedstrijd, aan antisemitische en racistische spreekkoren vanaf de voetbaltribune of aan iemand die een lidmaatschap geweigerd wordt vanwege zijn afkomst. Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBTI+) lopen nog regelmatig tegen een gebrek aan acceptatie aan. Maar behalve dat discriminatie en sport op die manier met elkaar verbonden zijn, is er ook een andere kant: sport wordt ook gezien als een middel tegen sociale misstanden zoals discriminatie en uitsluiting.

E-learning discriminatie

Wat kun jij doen als bestuurder, coach of vertrouwenscontactpersoon op het moment dat je wordt geconfronteerd met een melding van discriminatie en wat kun je doen om dit te voorkomen? Welke vormen van discriminatie zijn er?

Het Centrum Veilige Sport heeft voor bestuurders, trainers, coaches, sporters en iedereen die meer wil weten over discriminatie in de sport een  e-learning ontwikkeld. De module is kosteloos te volgen en maakt je bewust van wat jij kunt doen en hoe je leert herkennen wat er in je eigen sportomgeving gebeurt.

Heb je verder nog vragen, ideeën of tips over hoe we discriminatie binnen de atletieksport kunnen stoppen, neem dan contact op met: [email protected]