Veilig en Vertrouwd Sporten

Vorige

Sport levert prachtige momenten op en sport is leuk om te doen! Maar de mooie emoties die bij sport horen, kunnen ook omslaan in onsportief of ongewenst gedrag. Iedereen kent de voorbeelden wel: de sporter die te agressief speelt, de bemoeizuchtige ouders naast een kind, de scheidsrechter die belaagd wordt en de bestuurder die niet durft in te grijpen. Dat wil niemand. Sportplezier, daar gaat het om.  Daarom gaan we samen met verenigingen ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en zichzelf kan zijn!

Hoe?

Door jou als bestuurder, trainer, coach, scheidsrechter of jurylid te leren hoe je sportplezier stimuleert. En om in te grijpen als het fout gaat. Zo houden we sporten leuk!

High 5! Op naar een veilige sportcultuur

Deze tool is bedoeld voor sportbestuurders en vrijwilligers van sportverenigingen en helpt om op een laagdrempelige en eenvoudige manier inzicht te krijgen in wat een club kan doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Doorloop de vijf stappen en optimaliseer het sportklimaat binnen je club.

 


Bron: NOC*NSF, uitleg Vertrouwenspunt Sport

 

Bron: Blijf je stil of praat je erover?


Wil je met jouw club aan de slag?


 
Is er bij jou op de club iets aan de hand? 

Of in je directe omgeving? Heb je een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt en heb je behoefte aan een gesprek? 

Voor advies kun je ook contact opnemen met één van de twee vertrouwenscontactpersonen van de Atletiekunie: Els Manders (06 522 856 65) of Frank Koomen (06 558 975 86). Wil je anoniem melden bij de Atletiekunie dan kun je hier melden.