Sportief Coachen = winst

Vorige

Een aanmoediging, een compliment, een corrigerende opmerking; het is van grote invloed op de sporter.

Het gedrag van trainers en coaches is erg bepalend voor de sfeer binnen een vereniging. Een veilige sportomgeving waarin sporters zich optimaal ontwikkelen creëer je niet door schreeuwend en scheldend langs de kant te staan. Dit bereik je wel door rustig te blijven, een compliment te geven en te vertellen hoe het beter kan. Bovendien blijkt uit onderzoek  dat deze manier van coachen ook prestatie verhogend werkt!

Hoe krijg je dat voor elkaar?

Om trainers, coaches en bestuurders te helpen een veilige sportomgeving te creëren is het verenigingstraject ‘Sportief Coachen’ ontwikkeld. Het doel van dit traject is om binnen een vereniging tot een gezamenlijke visie en gezamenlijke afspraken te komen over de begeleiding van sporters. De inhoud van dit traject sluit aan op de Jeugdvisie van de Atletiekunie, van waaruit vele clubs werken en waar bij trainersopleidingen (niveau 2, 3 en 4) veel aandacht aan besteed wordt. De trainers en coaches maken in twee bijeenkomsten kennis met de basisprincipes van ‘sportief coachen’. Dit door middel van discussies, praktijkopdrachten, presentaties en het bekijken van filmpjes. In de twee bijeenkomsten voor bestuurders staan het beleid van de vereniging en de borging van ‘sportief coachen’ binnen de vereniging centraal.

Trainers met een trainerslicentie ontvangen 4 licentiepunten bij deelname.

Meer informatie over het verenigingstraject Sportief Coachen is te lezen in de folder voor verenigingen. Voor vragen kan je contact opnemen met Dorien van der Burg.

Wil je inschrijven voor het traject, dien dan een aanvraag in. Het Sportief Coachen traject kost in 2018 € 500,00 waarvan de Atletiekunie € 100,00 vergoed.