Pupillentraining (Outdoor)

Vorige

Voel jezelf weer even kind tijdens deze praktijkgerichte bijscholing. Je doet actief mee aan de voorbeelden die die dag gegeven worden en ondertussen kijk jij met je trainersoog naar de vormen. Wat maakt dat de oefeningen werken? Hoe kan ik ze aanpassen zodat ze nog beter passen bij mijn groep en bij mijn doelstellingen? Waar moet een pupillentraining überhaupt aan voldoen?

We gaan meteen in de praktijk aan de slag. In het eerste praktijkdeel beoefenen we losse atletiekvormen als voorbeeld. We bespreken steeds waarom het goede vormen zijn en wat er eventueel beter kan. Op basis van deze voorbeelden bespreken we wat de belangrijkste ingrediënten voor pupillentrainingen of juniorentrainingen zijn en hoe we hier tijdens onze trainingen mee om kunnen gaan. Tijdens het tweede praktijkdeel wordt een volledige voorbeeldtraining gegeven en wordt een voorbeeld gegeven van een leerlijn binnen een onderdeel. Zowel het lopen, het springen als het werpen komen in de praktijk aan bod. We sluiten de sessie af met een korte doorkijk naar de jeugdvisie van de Atletiekunie en de ontwikkelde leerlijnen. Dan wordt het snel duidelijk dat alle voorbeelden die tijdens deze sessie gegeven zijn daar prima inpassen!

Aan het eind van de bijscholing heb je:

  • Veel inspiratie opgedaan voor je eigen pupillentrainingen.
  • Inzicht verkregen in de belangrijkste kwaliteitscriteria van een pupillentraining.
  • Kennisgemaakt met veel oefenvormen die geschikt zijn voor pupillentrainingen en die passen binnen de jeugdvisie en leerlijnen van de Atletiekunie.
  • Inzicht gekregenin de mogelijkheden om oefenvormen aan te passen zodat ze voldoen aan de kwaliteitscriteria van een pupillentraining.

Voor wie?
Deze bijscholing is bedoeld voor pupillentrainers.

Programma-indeling:*
15 minuten Inleiding en doelstellingen sessie
75 minuten Praktijkdeel 1: voorbeeld oefenvormen voor pupillentrainingen
30 minuten Kwaliteiten voor een goede jeugdtraining
15 minuten Pauze
90 minuten Praktijkdeel 2**: voorbeeldtraining en voorbeeld leerlijn
15 minuten Koppeling aan jeugdvisie en afsluiting

* Het grootste gedeelte van deze bijscholing is praktijk; kom daarom in je sportkleding. Van het praktijkdeel worden video-opnamen gemaakt, zodat je alle voorbeeldoefeningen thuis nog eens terug kunt kijken.
**De eerste 45 minuten van dit deel kan gegeven worden aan een trainingsgroep van de vereniging.

Licentiepunten
Deelname aan deze bijscholing levert 3 licentiepunten op voor licentiehouders.

Beschikbaarheid en Inschrijven