Running bootcamp

Vorige

Bootcamp betreft een gevarieerde training waarin je gehele lijf qua actie aan bod komt. Met als doel je als hardloper sterker, leniger en dus sneller te maken. Ook gaat je uithoudingsvermogen met grote stappen vooruit. Running bootcamp is in groepsverband, net zoals je trainingen bij jouw eigen club op de baan of in het bos. Een training bestaat net zoals nu uit een warming up van inlopen en losmakende oefeningen. Daarna ga je aan de slag met bijvoorbeeld kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen. Alles komt aan bod. Uiteraard niet alles in één training, er wordt ook hardgelopen.

Wat heb je nodig?
Eigenlijk niets, er worden onderweg geen attributen gebruikt. Het enige wat onderweg gebruikt wordt is jouw eigen lichaam, natuurlijke obstakels die je onderweg tegen komt en een plastic zak/tas waarop je bijvoorbeeld kunt gaan zitten.

Voor wie?
Voor iedereen, er wordt geen onderscheid gemaakt tussen snelle en minder snelle lopers. De groep blijft in zijn geheel bij elkaar. Alleen train je op je eigen niveau en intensiteit.

Aan het eind van deze bijscholing kun je:
Op jouw niveau je training op een hele andere wijze combineren dan die je is aangeleerd. Je kunt een training combineren door het toevoegen van trainingselementen uit andere disciplines. Hierdoor is het mogelijk een loper in een kortere tijd sterker en sneller te maken.

Voor wie?
De sessie is gebaseerd op de trainersopleiding op niveau 3. Enig inzicht in trainingsleer en schema's is een pré. Het is echter geen vereiste.

Programma-indeling (dagdeel)*:
30 minuten: Verkenning van de doelgroep (voorstellen/leerwensen)
30 minuten: Theorie
90 minuten: Praktijkgedeelte
30 minuten: Pauze of lunch en tijd voor het stellen van vragen
15 minuten:  Afsluiting

* Trek je sportkleding aan!
Er is ook een verdiepingsbijscholing van Running Bootcamp. Hier wordt meer ingegaan op de theorie achter Running Bootcamp en duurt 2 dagdelen (circa 6 uur).

Licentiepunten
Deelname aan deze bijscholing levert 2 licentiepunten op niveau 3 op voor licentiehouders voor een dagdeel (ca. 3 uur).
Deelname aan deze bijscholing levert 4 licentiepunten op niveau 3 op voor licentiehouders voor een 2 dagdelen (ca. 6 uur).

Kosten (dag)
€ 30 per persoon, voor leden van de Atletiekunie* met een geldige trainerslicentie
€ 40 per persoon, voor leden van de Atletiekunie*
€ 60 per persoon, voor niet leden
Het moment van inschrijving bepaalt voor welk tarief je in aanmerking komt.
*Onder leden van de Atletiekunie verstaan we leden via de verenigingen en aangesloten loopgroepen.

De betaling (alleen mogelijk via iDEAL) vindt plaats bij doorgang van de bijscholing en je ontvangt op dat moment de link om de deelnemersbijdrage te betalen.

Aanvraagformulier bijscholing