Jeugdtrainer

Vorige

Wat leuk dat je interesse hebt om jeugdtrainer te worden!

Om je op weg te helpen hebben we de zogenaamde routekaarten ontwikkeld. Jeugdtrainers hebben verschillende achtergronden. Zo is bijvoorbeeld de één bekend met de atletieksport als oud-atleet en heeft de ander geen atletiekervaring, maar wel ervaring in training geven. Om aan te sluiten bij de verschillende achtergronden van de jeugdtrainers vind je op deze pagina links naar vijf verschillende routekaarten. In de routekaart kan je zien welke activiteiten en opleidingen bij jouw achtergrond passen.

We onderscheiden de volgende vijf doelgroepen:

Atleet tussen de 12 en 18 jaar
Deze routekaart is bedoeld voor onze jongste groep trainers. Je bent tussen de 12 en 18 jaar en bent zelf actief of actief geweest als atleet.
Jouw routekaart

Atleet van 18 jaar en ouder
Je bent boven de 18 en zelf nog actief of actief geweest als atleet.
Jouw routekaart

Ouder met atletiekervaring
Als ouder en oud-atleet heb je ervaring met de doelgroep en met de sport.
Jouw routekaart

Een trainer of docent zonder atletiekervaring
Je geeft of hebt training gegeven binnen een andere sport dan atletiek. Of misschien ben je wel leerkracht of docent. Je hebt zelf niet aan atletiek gedaan.
Jouw routekaart

Een ouder zonder atletiekervaring
Als ouder wil je graag training gaan geven, maar training geven en de atletieksport zijn nieuw voor je.
Jouw routekaart

Hoewel de meeste jeugdtrainers zich in de bovenstaande groepen herkennen kan het zijn dat jij, om welke reden dan ook, dat niet doet. Onze tip is om een aantal van de routekaarten te openen en voor jezelf te bepalen welke route jij wilt volgen.