Topcoach Atletiek

Opleiding Topcoach Atletiek 2018-2019
Vorige

De opleiding Topcoach Atletiek is een opleiding die bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt aan de hand van 9 thema's de verschillende kennisgebieden van de atletiekcoach verdiept. Door de bijbehorende praktijksessies en verwerkingsopdrachten wordt de vertaalslag naar het toepassingsniveau gemaakt. Deel 1 omvat vijftien sessies van elk 3 dagdelen op de vrijdagavond en de zaterdag. Dit deel van de opleiding bestrijkt 1,5 jaar; tien bijeenkomsten in de periode september 2018 tot en met april 2019 en nog eens vijf bijeenkomsten in de periode september tot en met december 2019.
Het tweede deel van de opleiding omvat een of meer differentiaties naar keuze, bestaande uit drie tot vijf bijeenkomsten, wederom van 3 dagdelen.

Na het succesvol afronden van deel 1 ontvang je het diploma Atletiektrainer 4. Na het afronden van voldoende differentiaties gemeten in studiepunten ontvang je het diploma Topcoach Atletiek (niveau 5). 

Voor wie?
Deze opleiding is bedoeld voor de gedreven en ambitieuze coach die atleten wil begeleiden naar internationaal niveau, die zijn kennis wil verdiepen en meer wil begrijpen van de achtergronden om tot een goed gefundeerd trainingsprogramma te komen. Je kunt instromen met

  • ALO / MBO Sport en Bewegen niveau 4
  • Atletiektrainer 3
  • Looptrainer 3
  • Prestatie Baanatletiektrainer 4
  • Prestatie Looptrainer 4

OF een combinatie van de volgende voorwaarden:

  • Actief geweest als atleet op internationaal Senioren-niveau
  • Aantoonbare ervaring en resultaten als trainer op Senioren-niveau
  • HBO werk- en denkniveau

Voor meer informatie over de opleiding kun je de informatiefolder downloaden. 

Begeleiding
Gedurende de gehele opleiding ondersteunt de opleidingscoördinator de cursisten bij de studie, praktijk- en verwerkingsopdrachten. Daarnaast dient de cursist in overleg met de opleidingscoördinator een mentor te benaderen. Er wordt een studiegids en literatuurlijst beschikbaar gesteld.
Zowel deel 1 als deel 2 (de differentaties) worden afgesloten met een eindgesprek en beoordeling van het gedurende de opleiding opgebouwde portfolio. 

Praktijksituatie en intakegesprek
De cursisten dienen een trainingsgroep te begeleiden met atleten op deelname niveau Nationale Kampioenschappen om een relevante toepassing in de trainerspraktijk te waarborgen. In een intakegesprek wordt vastgesteld of aan de toegangseisen en relevante praktijksituatie kan worden voldaan. 

Kosten
De kosten voor het volgen van de opleiding bedragen € 1.975,- (ledentarief) en € 2.962,50 (niet-leden tarief). De kosten voor het eindgesprek bedragen € 250,-.
De kosten per differentiatie variëren van € 400,- tot € 600,- afhankelijk van de omvang. De kosten voor het eindgesprek bedragen € 250,-.
Onder leden van de Atletiekunie verstaan we leden van atletiekverenigingen of loopgroepen die aangesloten zijn bij de Atletiekunie. Het moment van inschrijven bepaalt of je voor het ledenatrief in aanmerking komt. 

De betaling vindt plaats bij doorgang van de opleiding en je ontvangt op dat moment de iDEAL betaallink om de deelnemersbijdrage te betalen. Na betaling van de deelnemersbijdrage ontvang je atomatisch per mail een factuur. 

Overnachting
Deelnemers kunnen een pakket van 10 overnachtingen aanvragen (vrijdag/zaterdag voor alle opleidingsweekenden) tegen een gereduceerd tarief op basis van een 1 of 2 persoons kamer. 

Wil je meer informatie over deze opleiding? Mail je vragen naar de afdeling Opleidingen
 

Download de folder

Vragen of interesse neem contact op met opleidingen@atletiekunie.nl.