Mixed Zone

Vorige

Wat is de Mixed Zone?

De Mixed Zone is een ruimte in de foyer waar je kunt meepraten en meer te weten kunt komen over een aantal actuele thema's. Bij ieder thema is een expert aanwezig waar je terecht kunt met vragen. Het is een vrije inloop, dus neem een kijkje en maak een praatje met medebestuurders of trainers. De MIxed Zone is open in de lunchpauze tussen 12.00 en 13.00 uur. 

Wees welkom bij:

Thema 1: Accommodatiezaken

Accommodatieadvies: De atletiekaccommodatie speelt een cruciale rol om je sport uit te oefenen. Maar ben je op de hoogte van de periodieke inspectie? Sta je aan de vooravond van een renovatie? Of is je club van plan te verbouwen en/of te verduurzamen en ben je benieuwd welke subsidies en financieringsmogelijkheden er zijn?  Kom dan naar de Mixed Zone!

Gezonde sportkantine: Eén op de 7 kinderen in Nederland is te zwaar. De sportkantine is een plek waar jongeren relatief veel tijd doorbrengen. Team:Fit is een programma waarmee sportclubs in een paar eenvoudige stappen hun aanbod gezonder kunnen maken, zonder daar omzet voor in te leveren en waarbij het huidige assortiment nog steeds kan blijven bestaan. Kom langs en vraag naar de aanpak.

Rookvrije generatie: Maar liefst 70 atletiekclubs hebben de stap al gezet naar een rookvrije atletiek om kinderen te laten sporten in een rookvrije omgeving. Samen staan we sterker. Kom langs en hoor wat je kunt doen om jouw atletiekclub rookvrij te krijgen.

Join the Pipe voor duurzame wateroplossingen: Join the Pipe is het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers met als droom, het bouwen van de langste waterleiding om zo iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien. Door het aanbieden van herbruikbare flessen en het plaatsen van duurzame drinkwater-tappunten willen ze het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen gaan. Met de verkoop van watertappunten en herbruikbare waterflessen financieren we schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden. We delen flessen uit aan schoolkinderen voor betere hygiëne, plaatsen waterpompen in dorpen én organiseren City Clean Ups. Hiermee kunnen we plastic soup bij de bron aanpakken. Benieuwd wat zij voor jouw club kunnen betekenen? Kom langs en laat je informeren en enthousiasmeren!
Bij AV Climax in Ede is onlangs een watertappunt geplaatst. Lees hier het artikel. 

Thema 2: Veilig & vertrouwd sporten

Hoe ga je om met integriteitskwesties op je club?: “Atletiek is voor mij de mooiste en meest zuivere vorm van sport die er bestaat! En dat wil ik zo houden!” (Quote Eric van der Burg - voorzitter Atletiekunie). Veilig en vertrouwd sporten zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn, helaas blijkt de realiteit anders. Daarom zullen we – door als verenigingsbestuurder en trainer kritisch naar onze eigen verenigingen en ook ons eigen gedrag te kijken - ervoor gaan zorgen dat grensoverschrijdend gedrag zoveel als mogelijk herkend en voorkomen wordt. En als het toch gebeurt en we zien, horen of weten het; dan moeten we overgaan tot actie.” Wil jij praten over hoe je dit thema bespreekbaar maakt op je club, of hoe je als club hiermee aan de slag kan? Kom dan naar de Mixed Zone!

Trainersbegeleiding op de club: Het verzorgen van goede trainingen aan enthousiaste atleten is dé core business van elke vereniging. Dit vraagt om voldoende gemotiveerde trainers die het verschil maken bij jou op de club. De droom van elke vereniging is om voldoende kwalitatieve trainers in huis te hebben. Die droom kan je vanaf nu waarmaken! Hoe? Met trainersbegeleiding op de club! Natuurlijk kost het tijd en inspanning om dit project op poten te zetten, maar (bedenk wel): goede en gemotiveerde trainers zijn GOUD waard voor de sfeer op je club. Jouw trainers maken het verschil. De tijdsinvestering verdien je hiermee dubbel en dwars terug. Laat je in de Mixed Zone informeren over de kansen op jouw club.

Thema 3: Doelgroepen binden

Ren.Spring.Gooi (schoolatletiek): Rennen Springen en Gooien samen met kinderen op school. Werkt je atletiekclub al samen met de basisschool in de buurt of wil je atletiekclub gaan samenwerken, maak dan gebruik van het Ren.Spring.Gooi programma. Ren.Spring.Gooi helpt kinderen op een leuke manier kennis te maken met de basis van bewegen. Het programma gaat er vanuit dat de vakleerkracht op school de lessen geeft. Een kans om je atletiekclub in verbinding te brengen met kinderen op de basisschool. Dus neem contact op met de bassischool bij jou in de buurt en kijk samen naar de mogelijkheden! Ben je benieuwd naar de inhoud van het Ren.Spring.Gooi programma? Kom dan naar de Mixed Zone!

En verder...

  • informeert Hanno van der Loo je graag over SPORTgericht. Al 73 jaar is SPORTgericht hét vakblad voor iedereen die (professioneel) geïnteresseerd is in menselijke beweging. ​SPORTgericht biedt zes keer per jaar een vakblad vol met kennis, inspiratie, ideeën en inzichten. Elk nummer staat vol met up-to-date artikelen over de (wetenschappelijke) onderbouwing en praktische toepassing van methoden en technieken in sport, fitness, revalidatietraining en bewegingsonderwijs. 
  • kan je hier terecht voor de aanschaf van een Wedstrijdreglement à € 10 per stuk of van het boekje Richtlijnen & Speerpunten à € 4 per stuk. Er is op Papendal geen pinautomaat aanwezig. Zorg dat je contact geld bij je hebt (bij voorkeur gepast).