Toetsingscriteria voor goedkeuring

Vorige

Een wedstrijd wordt gezien als Atletiekunie erkend wanneer: 

  1. Het wedstrijdreglement wordt gehandhaafd; Reglementen | Atletiekunie.nl 

Op de Atletiekunie wedstrijdkalender staan zowel officiële als onofficiële wedstrijden. Natuurlijk mogen er onofficiële wedstrijden georganiseerd worden, een afkeuring betekent niet dat de wedstrijd niet mag plaatsvinden. 

 

  1. De accommodatie wedstrijdgeschikt is; 

Het beoordelen hiervan gebeurt op basis van de inspectierapporten per accommodatie. De rapporten vind je terug op onze website. Op basis van de gegevens in deze rapporten wordt een wedstrijd wel of niet goedgekeurd. Deze rapporten zijn van groot belang voor de beoordeling van wedstrijden, maar ook verzekeringsmaatschappijen gebruiken dit als basis wanneer er een ongeval plaatsvindt op jouw accommodatie. 

Let op: Op dit moment, is het zo dat wanneer één van de benodigde voorzieningen niet voldoet aan de gestelde eisen, de prestaties niet worden erkend. In de loop van dit jaar volgt een update van Volta, die de inspectierapporten koppelt aan de accommodatie. Hierdoor is voor de WOCs en kalendercoördinator duidelijk zichtbaar welke onderdelen wedstrijdgeschikt zijn, en zullen wedstrijden goedgekeurd kunnen worden als niet alle voorzieningen aan de gestelde eisen voldoen. Verder geldt dat wanneer één onderdeel op meerdere voorzieningen kan worden verwerkt, we ervan uitgaan dat de wedstrijdleider kiest voor de geschikte voorzieningen. 

 

  1. Alle deelnemers over een wedstrijdlicentie bezitten; 

De kosten voor een wedstrijdlicentie zijn afhankelijk van de leeftijd van een atleet. Het varieert van € 8,80 voor pupillen tot € 25,05 voor volwassenen (tarieven 2022). Een wedstrijdlicentie kan alleen in combinatie met een verenigingslidmaatschap afgenomen worden. 

De opbrengsten van de wedstrijdlicenties worden besteed aan zaken die de wedstrijdsport ten goede komt zoals het opleiden van juryleden. Ook gaat een deel van de opbrengsten naar het bijhouden van wedstrijduitslagen, opmaken van ranglijsten per jaar, uitgifte van statistische jaarboeken en het aanvragen & afhandelen van records. 

 

  1. De wedstrijd volledig is aangemaakt in Volta; 

Wanneer de onderdelen niet zijn ingevuld kan niet op voorgaande of aankomende stappen worden gecontroleerd. De wedstrijd zal tot die tijd op ‘in behandeling’ staan. Wanneer alle onderdelen en groepen zijn toegevoegd, kan de wedstrijd pas worden gekeurd en doorgestuurd worden naar het wedstrijdsoftware administratiesysteem dat je gebruikt. 

 

Benieuwd hoe je je wedstrijd aanmaakt in Volta? Bekijk dan de handleidingen.

 

  1. Is er op dezelfde dag een vergelijkbare wedstrijd qua onderdelen en categorieën? 

De kalendercoördinator is er om balans aan te brengen in de kalender. Dit houdt in dat het aanbod in onderdelen gevarieerd en voor alle categorieën is. De kalendercoördinator communiceert in principe via Volta. Het is aan de organisatie om te controleren of de wedstrijd geplaatst is en/of er opmerkingen zijn.  

Wanneer een kalendercoördinator de aangemelde wedstrijd goed heeft gekeurd, verschijnt de status “Atletiekunie erkend” bij de wedstrijd op atletiek.nl/wedstrijdkalender. Wedstrijden die niet goedgekeurd zijn, staan bij ‘onofficiële wedstrijd’. Prestaties die bij dit soort wedstrijden worden behaald, worden niet opgenomen in de ranglijst of erkend als nationaal record. 

 

Onderlinge wedstrijden/ clubkampioenschappen 

Organiseer je een onderlinge wedstrijd zoals een clubkampioenschap? Wanneer je aan bovenstaande eisen voldoet, keuren wij deze wedstrijd goed.  

 

Wedstrijdadministratiesysteem 

Zodra de wedstrijd is aangemaakt in Volta, kun je direct doorwerken in het wedstrijdadministratiesysteem. Je hoeft dus niet te wachten tot de kalendercoördinator de wedstrijd heeft gekeurd. Er is een koppeling met LANET3 en er wordt gewerkt aan een koppeling met Atletiek.nu.