Track and Field Software(TAF)

Vorige

De Atletiekunie gaat een samenwerking aan met het Oostenrijkse bedrijf SELTEC voor de wedstrijdadministratie van atletiekwedstrijden. Lees in het artikel Atletiekunie en Seltec slaan handen ineen meer over deze samenwerking.

 

Wat betekent dit voor WOC’s?

Vanaf 1 december 2021 kan je via Volta je wedstrijden voor de wedstrijdkalender aanmelden. De wedstrijdkalender vind je op atletiek.nl. Op deze Atletiekunie wedstrijdkalender is duidelijk zichtbaar wanneer het een officiële wedstrijd betreft en deze dus voor prestatie-erkenning in aanmerking komt.

Vanaf 1 maart 2022 kunnen clubs vervolgens kosteloos gebruik maken van het nieuwe wedstrijdprogramma Track & Field (TAF) voor al haar wedstrijden. Ook komt er een mogelijkheid om het tijdschema en de (live)uitslagen goed zichtbaar te maken op de clubwebsite.

Eventuele andere wedstrijdadministratieprogramma’s (zoals atletiek.nu) zijn te gebruiken mits het programma voldoet aan de eisen van het wedstrijdreglement, bij inschrijving de controle doet op wedstrijdlicenties en achteraf de resultaten automatisch opstuurt voor de ranglijsten en records.

Om de invoering van TAF naar de clubs zo soepel mogelijk te laten verlopen, organiseren we diverse workshops. Deze workshops worden gratis aangeboden en zullen meerdere keren per jaar plaats vinden.  Daarnaast komt er een Nederlandse klantenservice waar je te allen tijde met vragen terecht kan.  

 

Wat betekent dit voor de atleet?

Door de koppeling tussen de inschrijfmodule en de prestatiedatabase worden gegevens automatisch opgehaald. Atleten hoeven hun prestaties niet meer zelf op te zoeken of te onthouden. Ook hebben atleten in één overzicht al hun prestaties bij elkaar en zijn ranglijsten altijd up-to-date.

Een kernteam van vrijwilligers heeft inmiddels enkele wedstrijden met TAF gedraaid in Nederland. In de komende maanden wordt de koppeling tussen Volta en atletiek.nl gelegd zodat we met ingang van het outdoorseizoen alle informatie op één platform hebben.

De basisvoordelen voor clubs en atleten op een rij:

  • Alles op één platform voor iedereen (atletiek.nl en de Volta app)
  • Wedstrijdlicentiecheck en PB/SB wordt automatisch ingevuld bij inschrijvingen
  • Alle onderdelen zijn direct aan elkaar gekoppeld op atletiek.nl
  • Het programma is kosteloos te gebruiken
  • Er kunnen live uitslagen getoond worden op bijvoorbeeld een tv in de kantine.
  • Mogelijkheid tot uitslagen zichtbaar op eigen club side
  • Faciliteren van ranglijsten per club.
  • Overzicht van je PB/SB in de Volta app