2500 leerlingen uit Apeldoorn maken kennis met Ren.Spring.Gooi

19 december 2019
Bestuurder en commissielid Vorige

Het sportstimuleringsbedrijf Accres heeft samen met de Atletiekunie de handen ineen geslagen om op 25 basisscholen in Apeldoorn het Ren.Spring.Gooi programma te lanceren. De timing is fantastisch omdat kinderen atletiek leren kennen in aanloop naar de NK Indoor Atletiek in Omnisport op 22 en 23 februari.

Op 18 december kregen elf vakleerkrachten van Accres een inspiratiesessie van de Atletiekunie in Omnisport Apeldoorn. Vol enthousiasme hebben zij kennis en vooral motivatie opgedaan voor nieuwe en afwisselende gymlessen die vanaf januari 2020 starten zodat de kinderen in aanloop naar de NK Indoor Atletiek de basisprincipes van rennen, springen en gooien leren kennen.

Hierdoor komen maar liefst 2500 leerlingen van groep 3 tot en met 8 in aanraking met de atletieksport. In februari wordt het programma afgesloten voor de groepen 7 en 8 in Omnisport Apeldoorn. Leerlingen van 4 tot 5 basisscholen krijgen verschillende clinics op de atletiekbaan en na afloop ontvangen ze een uitnodiging om de topatleten te komen aanmoedigen tijdens de AA Drink NK Atletiek eind februari.

“Prachtig dat het gelukt is en we op 25 basisscholen in de omgeving het Ren.Spring.Gooi programma lanceren! De vakleerkrachten krijgen praktische handvatten om kinderen tijdens de gymles de basisprincipes van atletiek te leren”, aldus Frank Hofland van Accres. Ook de Atletiekunie is verheugd over dit initiatief: “2500 Leerlingen die op een inspirerende en toffe manier onze sport leren kennen, dat is natuurlijk fantastisch! Bovendien hopen we dat veel van deze kinderen zo enthousiast worden dat we ze eind februari terugzien tijdens ons NK Indoor atletiek in Omnisport”, aldus Ferry van Dipten, projectleider wedstrijdsport.

Ben jij of ken jij iemand tussen de 12 en 14 jaar oud? En wil je ook wel eens sprinten op de atletiekbaan in Omnisport Apeldoorn? Kijk dan op www.nkatletiek.nl en doe mee aan de Stedendriehoeksprint Challenge.


Check hier onze video over het Ren.Spring.Gooi programma: