Amsterdam Marathon: 3000 Ethiopische kinderen naar school

25 oktober 2008
Vorige

Bij de ING Amsterdam Marathon van afgelopen zondag is ruim 90.000 euro opgehaald voor Unicef. Dat betekent dat 3000 kinderen in Ethiopië naar school kunnen.

De marathon stond dit jaar in het teken van Unicef, van startnummer, kilometer aanduidingen tot finishlint. Alle 24.000 deelnemers werden opgeroepen met blauwe Unicef veters in hun schoenen te lopen, om aandacht te vragen voor kinderen die niet naar school kunnen.

Wereldwijd kunnen 93 miljoen kinderen niet naar school. ING en Unicef willen hier samen verandering in brengen. "Het geldbedrag, voortgekomen uit sponsoracties tijdens de ING Amsterdam Marathon 2008 gaat naar een onderwijsproject in Ethiopië," aldus Koos Mink, directeur Unicef. "In het Zuiden van Ethiopië wonen veel nomadenkinderen die nog nooit een school hebben gezien. Veel kinderen hebben geen toegang tot onderwijs simpelweg omdat er geen school in de buurt is. Met de opbrengst van de marathon kan Unicef scholen bouwen, leraren trainen die uit de regio afkomstig zijn en lesmaterialen zoals pennen, schriften en schoolborden uitdelen."