Atletiekunie en ASICS verlengen samenwerking

27 juni 2021
Bestuurder en commissielid Vorige

Tijdens de ASICS Nederlandse Kampioenschappen Atletiek in Breda hebben ASICS en de Atletiekunie een verlenging van hun partnership getekend. Ook de komende drieënhalf jaar zullen beide partijen zich inzetten om de atletieksport in de breedste zin te promoten. De samenwerking loopt al sinds 2006 en nadert met deze verlenging een relatie van 20 jaar.

Topsport, talenten én breedtesport

De verlenging van de samenwerking betekent onder andere dat ASICS tot en met de Olympische Spelen van Parijs in 2024 de TeamNL atleten voor de diverse toernooien van het bekende 'Oranje' tenue voorziet. Naast de ondersteuning van de absolute topsport is er voor ASICS een belangrijke rol weggelegd om het CTS GROUP Talententeam te presenteren en faciliteren. Ook de breedtesport krijgt een belangrijke rol in de samenwerking: samen willen ASICS en de Atletiekunie, onder andere met Hardlopen.nl, mensen inspireren en stimuleren om te gaan sporten en te blijven sporten.

Maatschappelijke bijdrage

Met haar innovatieve sportproducten wil ASICS, marktleider in de Nederlandse running schoenenbranche, een bijdrage leveren aan de promotie van een sportieve leefstijl. Deze rol sluit direct aan bij de maatschappelijke bijdrage die de Atletiekunie wil leveren: met atletiek en hardlopen de samenleving in beweging brengen én houden. Deze gezamenlijke opdracht zal een nadrukkelijke rol spelen in het activeren van de samenwerking de komende jaren.


Links: Paul Hartman, rechts: Pieke de Zwart 

Pieke de Zwart, directeur van de Atletiekunie, is verheugd met de nieuwe overeenkomst: “In het afgelopen jaar hebben we de waarde van loyale partners leren kennen, we zijn erg blij dat we ook de komende jaren ASICS als partner en supplier aan onze zijde hebben. Corona heeft ons allemaal de noodzaak van bewegen laten zien: hier willen we de komende jaren, samen met ASICS, nog meer aandacht aan geven o.a. via hardlopen.nl. Daarnaast kunnen onze coaches en teams de komende jaren presteren met kwalitatief goede en functionele kleding, schoeisel en andere materialen en blijft het mogelijk om te investeren in talentontwikkeling. Kortom, ASICS is een partner van de volledige atletieksport!"

Ook ASICS’ Sports Marketing Manager Paul Hartman is enthousiast over de samenwerking. “Wij zijn ontzettend trots dat we ook de komende jaren partner van de Atletiekunie zijn. Het afgelopen jaar is nogmaals gebleken dat sporten een bijdrage levert aan je mentale fitheid. En dat is waar ASICS voor staat, Een Gezonde Geest in een Gezond Lichaam. De Atletiekunie en ASICS willen dan ook zoveel mogelijk mensen aan het hardlopen krijgen en houden, en dat zullen we samen nog meer stimuleren via Hardlopen.nl. Naast de recreatieve sporter die we willen bedienen kleden we TeamNL aan in het Oranje en ook daar zullen we de hoogst mogelijke kwaliteit blijven leveren zodat de topsporters en coaches optimaal kunnen presteren. Dus vol vertrouwen gaan we via Tokio op naar Parijs met de Atletiekunie.”

Over ASICS

ASICS is in 1949 in Japan opgericht door Kihachiro Onitsuka. De basis van de oprichting lag in de vraag die Onitsuka na WO II erg bezighield: "Hoe kan ik onze kinderen een betere toekomst bieden? Zijn liefde voor de sport leidde hem naar het goede antwoord: Sport is de beste manier om dat te bereiken. Hij stichtte Onitsuka Co. Ltd. en legde daarmee het fundament voor ASICS. Door het brede aanbod sportschoenen, sportkleding en accessoires maakte de onderneming een snelle groei door. Op dit moment is ASICS het derde mondiale sportmerk met vestigingen over de gehele wereld. ASICS is een afkorting voor ‘Anima Sana in Corpore Sano, Latijns voor ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam'.


Foto's: Erik van Leeuwen (ASICS NK Atletiek 2021)
Video: Media Spark