Atletiekunie en SELTEC slaan handen ineen

20 september 2021
Wedstrijdorganisator en jurylid Vorige

Met ingang van 2022 heeft de Atletiekunie met SELTEC een nieuwe partner gevonden op het gebied van administratie van atletiekwedstrijden. Momenteel wordt er hard gewerkt om de software te koppelen met Volta en atletiek.nl zodat alles onder één paraplu valt.

‘Het is een grote wens van de Atletiekunie om één platform te creëren voor wedstrijdatletiek, alle clubs, atleten, coaches en fans. Denk daarbij aan de officiële wedstrijdkalender, uitslagen en ranglijsten. Dit lukte ons helaas niet met Atletiek.nu waardoor we een verkenning in Europa hebben gedaan’, zo licht algemeen directeur Pieke de Zwart toe. ‘Dit leidde ons naar SELTEC, een gerenommeerd bedrijf wiens atletiek wedstrijd administratieprogramma ‘Track & Field’ inmiddels in  Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg gebruikt. Samen met SELTEC en Volta zorgen we dat alle wedstrijd gerelateerde administratie overzichtelijk onder één paraplu valt. Effectief en (kosten)efficiënt voor de gehele atletiekcommunity

Stefan Feichtegger, managing partner van SELTEC, is blij met het vertrouwen van de Atletiekunie. ‘It’s a big sign of appreciation for all the dedicated work we put into the development of ‘Track & Field’. Therefore we are very pleased and proud that the Atletiekunie will cooperate with us so that we can contribute to the further development of athletics in the Netherlands.’

Vanaf 2022 kunnen alle clubs wedstrijden aanmelden voor de wedstrijdkalender via Volta. Op deze wijze komt er een eenduidige wedstrijdkalender, en is in één oogopslag duidelijk welke wedstrijd voor prestatie erkenning in aanmerking komt. Clubs kunnen vervolgens gratis gebruik maken van SELTEC Track & Field voor alle wedstrijden. Ook wordt gebouwd aan een koppeling om het tijdschema en de (live)uitslagen goed zichtbaar te maken op de club website.

De Atletiekunie realiseert zich dat het uitrollen van een nieuw programma niet vanzelf gaat. Daarom worden gratis workshops aangeboden bij de uitrol van SELTEC Track & Field. Daarnaast wordt in samenwerking met SELTEC een Nederlandse klantenservice opgericht.

Over SELTEC

SELTEC is een bedrijf dat is opgericht in Oostenrijk, en zich bezig houdt met het ontwikkelen van high-end software met een focus voor sport datamanagement en automatisering in de sport. Wil je meer informatie over SELTEC? Ga dan naar de website.


Foto header: links Stefan Feichtegger, rechts Pieke de Zwart