Atletiekunie lanceert de nieuwe hardlopen.nl app

26 september 2016
Atletiekfan Vorige

Een nieuwe trainingsapp voor alle hardlopers met een doel

Hardlopers die net beginnen met lopen, of willen meedoen aan een hardloopevenement of zichzelf willen verbeteren: met de nieuwe hardlopen.nl trainingsapp wordt hardlopen verantwoord en nog leuker. De app biedt tal van nieuwe functionaliteiten zoals de keuze uit 3 audio Running Coaches die hardlopers begeleiden. Vanaf vandaag is de hardlopen.nl app beschikbaar en gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. Deze app is onderdeel van het nieuwe cross mediale platform dat in april is gestart door de Atletiekunie en Arko Sports Media.

“Dit is een mijlpaal in de ontwikkeling van Hardlopen.nl”, aldus Jan-Willem Landré, directeur van de Atletiekunie, die samen met partners Arko Sports Media en E-sites de app ontwikkelde. “Als Atletiekunie is het ons doel om hardlopers in Nederland optimaal te faciliteren bij de uitoefening van deze fantastische sport. Door hente inspireren en begeleiden met gepersonaliseerd en relevant aanbod 24 uur per dag, 7 dagen per week. En ik geloof dat we daar met deze app een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren. De hardloper bepaalt in welke vorm, via welk kanaal en op welk moment hij onze content leest en gebruikt. Wij gaan uit van onze natuurlijke rol en focussen op datgene waar we goed in zijn, onze hardloop expertise inzetten. Daarbinnen gaan we samenwerkingen aan met partners om samen nog meer waarde toe te voegen”.


Features van de app

De Hardlopen.nl app biedt vele functionaliteiten. Allereerst bevat de app effectieve en geheel vernieuwde trainingsschema’s voor verschillende afstanden. Met speciaal afgestemde trainingsschema's voor een 3, 5 of 10 km run begeleiden vlogster Annemerel de Jongh en Sky Radio station-voices Marlayne Sahupala en Kas van Iersel als audio Running Coach hardlopers met hun stem.

De hardloopmuziek van partner Sky Radio is via de geïntegreerde Running Hits Playlists eenvoudig via een player in de app te beluisteren en zorgt voor motiverende beats tijdens het hardlopen. Ook houdt de app eenvoudig je prestaties, vorderingen en routes bij.

Er is de keuze voor het een vrije training of een trainingsschema. Naast de aankoop van een los trainingsschema, kun je als hardloper kiezen voor een maand- of jaarabonnement. Een jaarabonnement van € 39,99 biedt naast onbeperkt toegang tot alle schema’s veel extra’s zoals een gratis functioneel hardloop-shirt, de Complete Hardloopgids en 1:1 advies van een trainings-, voedings- of medisch expert.


Metamorfose van het platform

Ook het online platform Hardlopen.nl heeft een metamorfose ondergaan. Het platform staat vol nieuws voor hardlopend Nederland. Hardlopers kunnen zich aanmelden en ontvangen wekelijks de nieuwsbrief boordevol handige tips. Op het platform zetten Atletiekunie en Arko Sports Media de hardloper centraal. Zo is het platform volledig gekoppeld met de Hardlopen.nl app. Op een persoonlijke pagina kan bijgehouden worden aan welke evenementen je deelneemt, wat je hardloopdoelen zijn en hoe je trainingen verlopen.        

Screenshots van de nieuwe hardlopen.nl trainingsapp


Over de Atletiekunie

De Atletiekunie wil de atletiek, waaronder de loopsport, in Nederland versterken en vernieuwen. Door middel van aantrekkelijke trainings- en wedstrijdvormen, aangeboden vanuit kwalitatief sterke verenigingen en loopgroepen en een eigen online platform gericht op de hardloper. Via dit eigen platform wordt Hardlopend Nederland geïnspireerd en begeleid met geschikt aanbod (cursussen, trainingen en evenementen), informatie, inspiratie en plezier. Ga voor meer informatie naar www.hardlopen.nl.