Atletiekunie ontvangt subsidie voor sportblessurepreventie

04 maart 2016
Vorige

Onlangs heeft ZonMw voor een totaalbedrag van 1,2 miljoen euro subsidie toegekend aan zeven projecten met als doel preventie van sportblessures. De Atletiekunie gaat in één van deze zeven een belangrijke rol spelen. Dit project heet ‘Een goed begin start met advies op maat: de ontwikkeling van een Advies-op-maat tool’.

Dit project borduurt voort op een bestaande advies-op-maat module voor hardlopers beschikbaar op de site www.voorkomblessures.nl. Het doel is hier het (door)ontwikkelen van een op zichzelf staande advies-op-maat tool die flexibel in te passen is in elke digitale omgeving, en die sporters aanzet tot blessurepreventief gedrag en helpt het aantal blessures te verkleinen. De focus ligt in eerste instantie op hardlopen en wintersport, vanwege het grote aandeel beginnende of seizoen-sporters bij deze sporttakken. Wij willen hiermee via www.hardlopen.nl bewezen kwalitatieve informatie brengen naar alle hardlopers in Nederland, om zodoende zoveel mogelijk mensen langdurig te laten genieten van blessurevrij hardlopen. Ook onze leden zullen er op die manier gebruik van kunnen maken.

De andere betrokken partners bij dit project zijn VeiligheidNL (hoofdaanvrager), NOC*NSF, Kenniscentrum Sport, de Nederlandse Ski Vereniging, de Keuzearchitecten en Weekbladpers. Alle gehonoreerde projecten starten in maart of april 2016, en hebben een doorlooptijd van maximaal twee jaar. Voor vragen kun je terecht bij het consortium van interne collega’s dat zich bezig houdt met dit subsidieproject.

Voor meer informatie over de nieuwe projecten voor preventie van sportblessures klik hier