Atletiekunie stapt over op nieuw CRM-systeem

05 november 2019
Ledenadministratie Vorige

De Atletiekunie stapt over op een nieuw IT-platform van leverancier Focus On Your Sport (FOYS), waaronder een nieuwe CRM-applicatie die de Atletiekunie gaat gebruiken voor het administreren van alle leden.

Het doel van de samenwerking is door een toekomstbestendige en gebruiksvriendelijke applicatie de administratie voor leden, clubs en bondsbureau efficiënter te maken. Daarnaast biedt deze samenwerking meer mogelijkheden voor gerichte informatie aan leden en clubs. Het product dat door FOYS voor de Atletiekunie is gemaakt, heet Volta.

Op 1 januari is Volta operationeel en vervangt daarmee het CRM-systeem van Renflex. De overgang wordt op een zodanige manier ingericht dat leden en clubs geen nadelige gevolgen ervaren. Het is de bedoeling dat er niets verandert voor clubs die op dit moment gebruik maken van ledenadministratiesoftware van AllUnited, Sportlink of Club Assistent, en dat deze zogenaamde gekoppelde clubs ook in de nieuwe situatie hun gegevens automatisch communiceren met Volta. Met de clubs die geen gebruik maken van een (gekoppeld) administratieprogramma en aangesloten loopgroepen zal de Atletiekunie contact opnemen over de wijzigingen.

Op korte termijn gaan ook de inschrijving voor de competitie van 2020 en de Atletiek Academie – de Digitale Leeromgeving voor cursisten en opleiders – via Volta verlopen. Op de langere termijn biedt de samenwerking met FOYS diverse mogelijkheden met grote voordelen voor leden en clubs: denk hierbij aan persoonlijke communicatie, één inschrijf- en uitslagenportaal voor al je wedstrijden en dit alles toegankelijk via een mobiele applicatie. Met Volta biedt de Atletiekunie vanaf 2020 een compleet verenigingspakket aan de clubs en hardloopgroepen tegen aantrekkelijke tarieven. Alle leden en clubs die te maken krijgen met wijzigingen zullen hierover geïnformeerd worden. Ook het aanbod voor clubs die gebruik willen maken van een compleet verenigingspakket volgt binnenkort.

Foto: Links Jochem Verberne van Focus On Your Sport en rechts Pieke de Zwart, directeur Atletiekunie, schudden elkaar de hand op de samenwerking