Atletiekunie vaart mee met de Canal Parade 2019

03 juni 2019
Bestuurder en commissielid Vorige

 

De Atletiekunie neemt op 3 augustus samen met veertien andere sportbonden, de Alliantie Gelijkspelen, Pride and Sports en NOC*NSF deel aan de Canal Parade 2019 op de Amsterdamse grachten.

Pride Amsterdam vraagt jaarlijks aandacht voor de rechten en acceptatie van lesbiennes, homo- en biseksuelen, transgenders en interseksuelen. Het evenement, waarvan de botenparade wordt gezien als hoogtepunt, vindt plaats van zaterdag 27 juli tot en met zondag 4 augustus. Dit jaar vaart er op 3 augustus met de botenparade ook een boot mee met vertegenwoordigers van zeventien sportbonden en NOC*NSF. De Nederlandse sport sluit zich met de deelname aan bij de doelstelling van de Canal Parade Amsterdam om met alle sectoren uit de samenleving op het water de boodschap 'remember the past, create the future' uit te dragen. De boodschap ‘Sporten doen we Samen!’ zal op de sportboot centraal staan en is bewust simpel en verbindend.

Sporten doen we samen

Sport betekent plezier voor iedereen. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen en bovenal, zichzelf kan zijn. Naast bijvoorbeeld etnische achtergrond mag ook seksuele voorkeur of oriëntatie niets uitmaken bij de deelname aan sport. De deelnemende sportbonden constateren dat dit helaas nog niet altijd en overal vanzelfsprekend is. Ook en soms juist in de sport niet.

''Wij zijn trotse deelnemer aan deze editie van de Canal Parade en staan vierkant achter de boodschap van Pride Amsterdam”, aldus Pieke de Zwart, algemeen directeur van de Atletiekunie. “Als Atletiekunie staan wij voor deelname van alle atleten, ook uit de LHBTI-gemeenschap. “Door onze deelname aan de Pride willen we dat aan iedereen laten zien”.

Over Pride Amsterdam

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. Stichting Amsterdam Gay Pride wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport. Hoogtepunt is de beroemde Botenparade, waarbij inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel. Meer informatie en programma op www.pride.amsterdam.