Atletiekunie zet bid op EK Indoor 2023 niet door

11 september 2019
Beleid Vorige

De Atletiekunie geeft geen vervolg aan haar voorgenomen ambitie om de Europese Kampioenschappen Indoor 2023 te organiseren.

Afgelopen 30 april heeft de Atletiekunie haar intentie aangegeven bij European Athletics om als organisator van het toernooi in aanmerking te komen. De deadline voor de definitieve kandidatuur is 30 september a.s.. In de afgelopen periode heeft de Atletiekunie de haalbaarheid en het draagvlak bij de diverse nationale en internationale stakeholders verkend en besloten de intentie geen vervolg te geven.

“Het is hartverwarmend om het enthousiasme en de ondersteuning van de gemeente Apeldoorn en de provincie Gelderland te mogen ervaren in de verkenning. Een internationaal atletiektoernooi geeft een enorme boost aan onze sport en brengt maatschappelijke en bedrijfseconomische vitaliteit in de regio. Samen met hen zijn we tot de conclusie gekomen dat we in 2018 een excellent bid hebben neergelegd voor de EK indoor 2021 dat desondanks niet werd beloond met toewijzing. Een soortgelijk bid hadden we gezamenlijk heel graag twee jaar later alsnog ten uitvoer gebracht.

De conclusie is dat we gaandeweg de verdere verkenning een voorkeur voor de sterke concurrent Istanbul hebben ervaren. Het doorzetten van het bid zonder deze signalen in acht te nemen zou onverstandig zijn.” Aldus Pieke de Zwart, directeur Atletiekunie.

Door de gemeente Apeldoorn en provincie Gelderland is begrip getoond om het besluit niet door te zetten en is afgesproken middelen en energie in te zetten op een kansrijker moment. De Atletiekunie blijft de mogelijkheden verkennen om internationale atletiektoernooien en -events naar Nederland te halen en zal hierin de unieke positie die Omnisport Apeldoorn biedt niet onbenut laten.

 

Foto: Erik van Leeuwen (NK Indoor 2019)