AV Hanzesport start met RaceRunning

15 januari 2020
Sportaanbod Vorige

Bij AV Hanzesport kan vanaf 16 maart RaceRunning worden gedaan. Zij zijn daar de enige aanbieder van in de regio. Maar wat is het nu precies?

Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. 
RaceRunning is de para-atletieksport waarbij de atleet met een RaceRunner op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De RaceRunner is dan dus een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel.

Voor wie?
De RaceRunner is geschikt voor kinderen, jongeren of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida, hersenbloeding, MS of syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) personen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen. 

De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren.

Wanneer?
De eerste training start op maandag 16 maart om 16.00 uur. Het doel is om deel te gaan nemen aan de City Run op 17 mei en daar gaan we voor trainen. Wil je niet meedoen met de City Run dan ben je ook welkom. We zorgen de eerste 6 weken voor Racerunners. Daarom is het handig om aan te melden via kantoor@hanzesport.nl
Wil je meer informatie? Neem contact op met Hanzesport of Erica Nap via zutphen@unieksporten.nl

NK Atletiek Apeldoorn
Bent je benieuwd geworden naar de RaceRunner? Bij het NK Atletiek bij de Omnisport Apeldoorn op zaterdag 22 en 23 februari zullen er verschillende RaceRunners staan en kan je het uitproberen!

Fotografie: Maartje Scheers