Begeleiden van trainers de normaalste zaak van de wereld?

06 juli 2020
Trainersbegeleiding op de club Vorige

Vind jij het begeleiden en opleiden van je trainers de normaalste zaak van de wereld?

Wil jij net als PAC, Rotterdam Atletiek, AV Sparta, Haag Atletiek en AV Argo aan de slag met een Clubkadercoach? En streef jij ook naar een positieve sportcultuur op jouw vereniging?

Dan is de inzet van een Club Kader Coach op jouw club iets voor jou! Aanmelden voor deze speciale regeling kan tot 1 augustus 2020!

Waarom clubkadercoaching?

  • Nederland telt ongeveer 400.000 trainers, coaches, teambegeleiders en jeugdleiders. Het overgrote deel daarvan is niet geschoold voor deze rol en zestig procent ervaart hier een negatief gevoel van.
  • Meest genoemde reden om te stoppen met sporten: gebrekkige kwaliteit van trainingen en begeleiding

Plezier en ontwikkeling zijn de belangrijkste factoren om te gaan sporten en om te blijven sporten. Dat trainers en coaches daarbij de doorslaggevende succesfactor zijn is inmiddels bekend. Een groep jeugdsporters trainen en coachen is nog niet zo gemakkelijk.

  • Hoe krijg je iedere sporter actief en betrokken?
  • Hoe zorg je ervoor dat het sporten bij een sportclub ook een bijdrage levert aan de sociale en persoonlijke ontwikkeling? En aan een gevoel van ‘erbij horen’?

Steeds meer gemeenten en sportbonden onderkennen de enorme waarde van sportverenigingen met een positieve sportcultuur: sociaal veilig, inclusief en pedagogisch sterk. Dat vraagt om trainers en coaches die niet alleen sportinhoudelijk verstand van zaken hebben, maar juist ook in pedagogisch-didactisch opzicht bekwaam zijn. Tegelijkertijd zien ook steeds meer verenigingen het belang van het structureel opleiden en begeleiden van hun trainers en coaches. Maar waar begin je? Hoe werkt dat precies? En hoe zorg je dat het opleiden en begeleiden van trainers op de club een normaal verschijnsel wordt? Daar kan de clubkadercoach bij helpen.

Wat doet een clubkadercoach?

Een clubkadercoach helpt verenigingen met het opzetten, uitvoeren en borgen van trainersbegeleiding

Hoe kom je aan een Clubkadercoach?

Lees de informatie op de website van NOC*NSF over de proeftuinen die nu lopen, wat hiervan de positieve uitkomsten zijn en waar de clubkadercoach zich op richt.

Wil jij aan de slag met een clubkadercoach, neem dan contact op met je gemeente of sportservicebureau want zij moeten zich via het aanmeldformulier voor 1 augustus 2020 indienen.Zij kunnen dan na goedkeuring van de aanvraag een professional beschikbaar stellen voor bij jou op de vereniging. Meer weten? Neem contact op met je regioaccountmanager of met Roel van der Weide van NOC*NSF.

Wil je meer weten hoe Clubkadercoaches Brendan Troost en Alex van Zutphen te werk gaan bij de Rotterdamse atletiekverenigingen? Bekijk dan hun vlog of lees het magazine

Podcast over clubkadercoaching.