Beweeg mee met de ambassadeurs van de Cruyff Foundation

28 april 2020
Sportaanbod Vorige

Blijf in beweging: dansen, voetballen, rolstoelbasketballen

Voor kinderen met een beperking is bewegen en sporten extra belangrijk. Niet alleen voor hun gezondheid, maar ook om anderen te ontmoeten en zelfvertrouwen te krijgen. Normaal gesproken is het voor deze kinderen al niet gemakkelijk om een sport te beoefenen, maar door de coronacrisis is deze drempel alleen nog maar hoger geworden. Het niet hebben van voldoende ruimte, de juiste begeleiding of materiaal kan ervoor gezorgd hebben dat deze kinderen de afgelopen tijd nauwelijks in beweging zijn gekomen. 

Beweegvideo's voor kinderen met een beperking

De Cruyff Foundation vindt het belangrijk dat iédereen kan bewegen. Daarom hebben zij in samenwerking met leerkrachten uit het speciaal onderwijs, filmpjes opgenomen met hun ambassadeurs. Om, net als vele andere organisaties, een steentje bij te dragen aan het welzijn van deze doelgroep. Maar wel op hun eigen wijze: 16 video’s waarbij pannakoning Soufiane Touzani de perfecte presentator is! De filmpjes zijn te bekijken op het YouTubekanaal van de Cruyff Foundation, zodat een ieder in zijn/haar eigen tempo fit kan blijven. Voor thuis, tijdens de meivakantie of straks in de klas. 

Kinderen kunnen meedansen met Anouk Hoogendijk, Tika Taka doen met framevoetballer Tijmen, rolstoelbasketballen met Bo Kramer of coole trucs oefenen. Door de diversiteit van de laagdrempelige oefeningen, rustige uitleg, minimale prikkels en de vrolijke aspecten hopen ze zoveel mogelijk kinderen te bereiken. En natuurlijk gaat het er niet om dat de oefening perfect uitgevoerd wordt, maar om het plezier en het bewegen! 

Gisteren, vandaag en zeker ook morgen 

De Cruyff Foundation zet zich al 23 jaar in om ruimte te creëren voor kinderen om te sporten en te spelen: "Natuurlijk blijven we dit ook in de toekomst doen.  In de anderhalvemetersamenleving zal voldoende beweging wellicht een uitdaging worden, maar laten wij er nu net om bekend staan geen uitdaging uit de weg gaan!" 

#BeweegMee!