Competitie in april virtueel van start

09 maart 2021
Competitie wedstrijden Vorige

Competitie virtueel van start

De boodschap van het kabinet was gisteravond duidelijk: op de korte termijn zijn een paar kleine versoepelingen mogelijk. Competitiewedstrijden horen in dit rijtje nog niet thuis. Dit betekent concreet dat er in april voor iedere leeftijdsgroep een competitiewedstrijd komt te vervallen:

  • 11 april (U20/18)
  • 17 april (C/D Junioren)
  • 18 april (Masters) - omdat voor de masters dan maar één wedstrijd overblijft, wordt de wedstrijd van 18 april verschoven naar 9 mei. De huidige organisatoren (AV Edam, Spado en AV Impala) nemen ook de organisatie van 9 mei op zich. 
  • 25 april (1e, 2e en 3e divisie)  

Plan B: de virtuele competitie

Atleten staan te springen om wedstrijden te doen. Daaraan geven we dan ook graag gehoor en hebben we een plan B uitgewerkt. Volgens de huidige richtlijnen mogen atleten t/m 26 jaar aan trainingswedstrijden op de eigen club meedoen. Met de virtuele competitie bieden we clubs de mogelijkheid om op de eigen club een wedstrijd te organiseren waarbij online gestreden kan worden tegen andere clubs.

Door de uitslag op atletiek.nu te plaatsen en de reguliere puntentelling toe te passen kunnen teams afzonderlijk van elkaar toch tegen elkaar strijden. Deze wedstrijden worden gezien als oefenwedstrijd om wedstrijdritme op te doen totdat de officiële landelijke competitie van start kan gaan. De puntentelling wordt niet meegenomen naar de landelijke competitie.

Meer informatie over de Virtuele competitie

Vragenuurtje

Op maandag 15 maart beantwoorden wij tussen 19:00 en 20:00 uur graag al jouw vragen over de virtuele competitie en leggen we uit hoe je de competitie in kan stellen op atletiek.nu. Wil jij dit vragenuurtje bijwonen? Mail naar competitie@atletiekunie.nl en je ontvangt van ons de MS Teams link voor deelname.

Indeling officials

Het wegvallen van de wedstrijden in april heeft gevolgen voor de huidige indeling van de officials. Zodra de nieuwe indeling definitief is brengen we de officials die zich hebben opgegeven voor de competitie op de hoogte. 

Herstart competitie

Het ziet er naar uit dat op de iets langere termijn meer ruimte komt voor versoepelingen. Wij hopen de competitie dan ook begin mei te kunnen herstarten. Begin april geven wij hierover uitsluitsel. 

Pak je kans!

Pak als club deze kans en laat je atleten virtueel de strijd aangaan met andere clubs! 

Vragen? Mail competitie@atletiekunie.nl