Dag van de Atletiek - 23 maart 2019

27 december 2018
Bestuurder en commissielid Vorige

Begin 2019 goed en attendeer de trainers en bestuursleden van jouw club op de Dag van de Atletiek! Op zaterdag 23 maart organiseren we voor de 15e keer een leerzame dag boordevol atletiek op Papendal in Arnhem! Op dinsdag 15 januari kunnen de licentiehouders zich inschrijven en vanaf donderdag 17 januari opent de inschrijving voor iedereen die zijn of haar kennis op peil wil houden.

Voor wie?

De Dag van de Atletiek is bedoeld voor (assistent-)atletiektrainers vanaf 16 jaar. Bestuursleden kunnen terecht voor verdieping over actuele onderwerpen en voor informatie-uitwisseling met collega-bestuurders. Daarnaast is er dit jaar een interessante workshop speciaal voor de trainerscoördinator, de praktijkbegeleider en voor de vertrouwenscontactpersoon binnen je club. Kortom, laad je auto vol of koop een groepsticket van de NS en reis gezellig met z’n allen naar Papendal!

Wat staat er op het programma?

Natuurlijk beginnen we de dag traditiegetrouw met een kop koffie of thee met wat lekkers en is er tijd om bij te praten met bekenden die je ongetwijfeld tegen het lijf loopt. Dan neemt Jelle Jolles, hoogleraar neuropsychologie, je mee in de wondere wereld van het brein van de sportende tiener. De meeste deelnemers hebben wekelijks een groep atleten tussen de 12 en 22 jaar onder hun hoede en zoniet, dan kom je deze tieners vast wel eens tegen op de club.  Jelle benadrukt hoe belangrijk jouw rol is in de ontwikkeling van deze enthousiaste groep jonge mensen. Hoe ga jij om met je “werk in uitvoering”?  

Bij inschrijving kies je drie workshops met onderwerpen waarover jij graag meer te weten wilt komen. Handig dit jaar is de indeling naar doelgroep. Dus, train jij de pupillen of heb jij juist de AB-junioren onder je hoede? Dan zie je in één oogopslag welke workshops gericht zijn op “ jouw” doelgroep.

Wanneer kan ik inschrijven?

De inschrijving gaat gefaseerd open. Trainers in het bezit van een trainerslicentie kunnen zich als eerste inschrijven. Voor hen opent de inschrijving op dinsdag 15 januari. Als licentiehouder heb je dus de eerste keuze uit de workshops. Voor het bijwonen van deze dag ontvang je vier licentiepunten op niveau 3. Vanaf donderdag 17 januari kan iedereen zich inschrijven. Weet je al dat je wilt gaan, schrijf je dan snel in, zodat er nog plek is bij de workshops die jij graag wilt volgen.

Houd vanaf nu de website goed in de gaten. De workshops komen er binnenkort op. Heb jij Facebook? Meld je aan bij het evenement, dan houden wij je op de hoogte!