Dag van de Official: Zonder officials geen wedstrijden!

18 januari 2020
Dag van de Official Vorige

Het nieuwe jaar is inmiddels van start en dat betekent dat de ruim 45.000 wedstrijdatleten weer bezig zijn met hun wedstrijdplanning voor het komende outdoor seizoen. Samen met de trainers wordt een wedstrijdplanning gemaakt waarin vaak wordt toegewerkt naar de Nederlandse kampioenschappen. Op de route daar naartoe komen allerlei soorten wedstrijden langs. Van een openingswedstrijd tot aan de competitie en van instuifwedstrijden tot aan regionale kampioenschappen. “Vanuit de Atletiekunie is het geweldig om te zien hoeveel clubs goede wedstrijden weten te organiseren en het elke keer weer beter willen doen voor de atleten”, aldus Ferry van Dipten, programmamanager Wedstrijdsport.

Al deze wedstrijden worden georganiseerd door de vrijwilligers van de club, de wedstrijdorganisatie commissie (WOC) en officials. De WOC kiest samen met de wedstrijdleider de categorieën en onderdelen die op het programma komen. Vervolgens gaat de wedstrijdleider aan de slag met het maken van een tijdschema met als doel een zo ideaal mogelijk tijdschema voor atleten. In aanloop naar de wedstrijd worden er afspraken gemaakt met onder andere scheidsrechters, starters, microfonisten en elektronische tijd bedieners om een kwalitatief goede wedstrijd neer te zetten.

Themadag: Dag van de Official

Om de kwaliteit van trainers te verbeteren organiseert de Atletiekunie al twee themadagen: de Looptrainersdag en de Dag van de Atletiek. Daar komt nu een derde themadag bij speciaal voor officials: de Dag van de Official op zaterdag 7 maart 2020. “Wij als Atletiekunie vinden het belangrijk dat ook de officials hun kennis kunnen vergroten en zichzelf blijven ontwikkelen. Mede daarom hebben we samen met onze nationale wedstrijd officials een programma samengesteld met als doel de kennis en kwaliteit van onze huidige officials te vergroten.”

Wil jouw vereniging binnen de club het jury- en officialkorps verbeteren? Geef als club dan jouw officials de mogelijkheid om deze eerste editie van de Dag van de Official bij te wonen. Zo kunnen de officials van jouw eigen club hun kennis vergroten en daar plukt de gehele vereniging de vruchten van. Ben jij zelf official? Schrijf je in en laat je inspireren!

Wij willen graag alle officials nogmaals bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar bij het organiseren van de ruim 900 baanwedstrijden!