De jeugd heeft de toekomst!

24 september 2019
Bijscholingen Vorige

Het baanseizoen is bijna ten einde. Als pupillentrainer ben jij misschien nog druk met de voorbereiding van de finalewedstrijden, als juniorentrainer maak jij je wellicht op voor de clubkampioenschappen. De periode tot april lijkt nog ver weg. Tijd om te investeren in scholing zodat jij met jouw trainingsgroep goed van start kunt bij de 1e trainingspakkenwedstrijden in april 2020.

Vernieuwd aanbod bijscholingen jeugdtrainers

De jeugd heeft de toekomst! Als goed opgeleide jeugdtrainer weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om de basisbewegingen zo vroeg mogelijk en zo goed mogelijk aan te leren. Leer je een kind een beweging vanaf de basis goed aan dan heb jij hier als trainer, club en atleet heel lang plezier van. 

Pupillentrainers
In de scholing Training geven aan pupillen ligt de focus op het creëren van een goede basis. Een training met veel variatie, korte inspanningen, plezier en het gebruik van praktijkgerichte voorbeelden. Tijdens deze scholing zijn jouw pupillen welkom! Zo kun je jouw pupillen meteen een voorbeeldtraining voorschotelen! Ervaar zelf hoe zij hier op reageren. Deze scholing is ook geschikt voor bijvoorbeeld de leergierige junioren en assistent-trainers van je club.

Wil je iets meer de diepte in, kies dan voor de FUNdament bijscholingen. Deze zijn er per discipline, Lopen, Werpen en Springen. Wil je ze alle drie bij jou op de club? Dat kan! Er wordt op maat een combischoling aangeboden zodat jij als pupillentrainer een stevige basis legt voor de toekomst van deze atleetjes.

CD-Juniorentrainers
Train jij de leeftijdsgroep 11- 14 jaar? Dan liggen de accenten alweer duidelijk anders dan bij de pupillen. Plezier en veelzijdig trainen blijven belangrijke ingrediënten maar de nadruk ligt steeds meer op de verdere ontwikkeling van motorische vermogens en het introduceren van atletiek-specifieke vaardigheden. Ook het leren omgaan met de gang van zaken tijdens wedstrijden en trainingen (regels, afspraken, veiligheid) en inzicht krijgen in de (bedoeling van de) beweging en de training(sopbouw) worden steeds belangrijker. De atleten gaan van een FUNdament in bewegen naar Leren trainen. Hoe pak je dat aan? Vraag een scholing aan voor CD-juniorentrainers en ontdek het zelf! Deze scholingen zijn uitgewerkt in een variant voor Lopen, Werpen en Springen. Ook hier is een combi mogelijk.

Aanvragen van een bijscholing bij jou op de club
Enthousiast geworden? Wacht niet en bouw met jouw mede-trainers verder aan een goede toekomst voor de jeugd. Vraag gelijk één van deze scholingen aan bij jou op de club! Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. De vereniging regelt alleen de accommodatie en koffie/thee. Deelnemers betalen een deelnamebedrag. 

Let op: het minimum aantal deelnemers is 10. Deze trainers hoeven dus niet alleen uit de eigen club te komen, ook niet leden kunnen deelnemen.

Aanvragen van een bijscholing bij jou op de club

Sluit je liever aan bij één van de geplande bijscholingen? Check dan onze agenda!
Voor vragen over bijscholingen kun je altijd contact opnemen!

Hopelijk tot ziens bij jou op de club!